Na Markíze sa bude hovoriť o zapojení armády do boja s koronavírusom, na TA3 bude Matovič (VIDEO)

Na Markíze sa bude hovoriť o zapojení armády do boja s koronavírusom, na TA3 bude Matovič (VIDEO) Reprofoto Markíza

Nedeľné diskusné relácie budú venované aktuálnej koronakríze.

V politickej diskusnej relácii Na telo bude minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), s ktorým sa moderátor Michal Kovačič bude rozprávať o zapojení armády do boja s novým koronavírusom, tak aj o sporných tendroch, ktoré zdedil po bývalom vedení rezortu.
 
Druhá časť relácie bude patriť duelu medzi novým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nom. SaS) a predsedom zahraničného výboru NR SR Jurajom Blanárom (Smer-SD).
 
S oboma politikmi bude moderátor diskutovať o tom, ako má vyzerať zahraničná politika v čase koronakrízy, kto nám pomáha a ako môže iným štátom pomôcť Slovensko. Rozprávať sa budú aj o aktuálnych vládnych opatreniach proti pandémii, či o tom, ako sa bude ďalej riešiť situácia repatriantov a tzv. pendlerov.


 
Markíza predstaví aj prvý povolebný prieskum, ktorý pre TV Markíza urobila agentúra FOCUS. Aké sú aktuálne preferencie politických zoskupení, o tom bude hovoriť šéf FOCUS-u Martin Slosiarik.

V O 5 minút 12 na Jednotke sa stretne minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR, podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Rozprávať sa budú o šírení ochorenia COVID-19 na Slovensku a zmierňovaní negatívnych dopadov.

V relácii V politike na TA3 sú pozvaní premiér Igor Matovič a minister vnútra Roman Mikulec. Rozprávať budú o opatreniach vlády pri šírení nákazy Covid-19 v ekonomickej a sociálnej oblasti, ako aj o situácii v rómskych osadách a vyhliadkach do budúcnosti.