Print this page

RTVS odvysiela kontroverzný film o Petrovi Tóthovi, Remiášovi aj Kočnerovi (VIDEO) Reprofoto Skutok sa stal

RTVS odvysiela v televíznej premiére kontroverzný dokument Skutok sa stal - príbeh troch kamarátov Oskara Fegyveresa, Róberta Remiáša a Petra Tótha o tom, ako to bolo naozaj s únosom prezidentovho syna, vraždou Remiáša a kauzou Technopol a o tom, čo s tým má Marián Kočner. Diváci ho uvidia v stredu 29. apríla o 21:05 na Dvojke.

„Skutok sa stal nás vracia do temných 90-tych rokov mečiarizmu, únosov a výbuchov áut. Predtým ako si páchatelia ekonomickej kriminality navliekli biele goliere, bolo Slovensko čiernou dierou Európy, kde bolo možné v spolupráci s tajnou službou uniesť prezidentovho syna a objednať si vraždu svedka únosu. Dokument cez príbeh troch hrdinov (či antihrdinov) Oskara Fegyveresa, Róberta Remiáša a Petra Tótha odhaľuje mozaiku vzťahov a udalostí, ktoré hýbu našou spoločnosťou dodnes,“ poznamenal šéfdramaturg dokumentárnej tvorby RTVS Ondrej Starinský.

Odporúčame aj: Tóth písal Kočnerovi: Viem dostať informácie von cez Pravdu, Ďatla a Hlavné správy, s rovnakým dosahom, ako cez žumpu

Film sa zaoberá politickými zločinmi spáchanými v Slovenskej republike v 90. rokoch minulého storočia, ktoré neboli nikdy potrestané - únos prezidentovho syna, vražda Róberta Remiáša a kauza Technopol. Príbeh je rozprávaný prostredníctvom troch zúčastnených postáv - obete vraždy, svedka únosu prezidentovho syna a vtedy mladého investigatívneho novinára. Divák vidí, ako sa zapletú do vysokej politickej aféry a sledujú z retrospektívneho pohľadu, ako sa ich životy, postavy a motivácie vyvíjali.

Oskar Fegyveres aktuálne žije a pracuje v ČR, kandidoval v posledných voľbách na prezidenta. Peter Tóth organizoval sledovanie novinárov pre Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka, a pomáhal mu s medializáciou na Hlavných správach aj relácii Na pranieri.