Print this page

Na ministerstve vnútra musel skončiť aj bývalý televízny redaktor Ilustr. foto KP

Bývalý televízny redaktor posledné roky nemal čas chodiť do roboty na ministerstve. Venoval sa vlastnej firme a krízovej komunikácii.

 Na ministerstve vnútra v rámci hľadania úspor našli tzv. mŕtve duša, zamestnancov, za ktorými ministerstvo nenašlo prácu a ktorí nechodili ani do práce.

Jedným z nich je dlhoročný zamestnanec ministerstva vnútra, ktorý ako spisovateľ vystupuje pod meno Dominik Dán, ktorý si podľa vedenia ministerstva chodil na úrad len po výplatu, no stíhal za to obdobie napísať desiatky kníh. Druhým je Marián Homér, bývalý redaktor spravodajstva TV JOJ a RTVS, ktorý minimálne od roku 2018 do práce údajne nechodil.

Pozície, ktoré zastavali títo dvaja zamestnanci, označilo ministerstvo za zbytočné. Marián Homér si „svojvoľne zaviedol prácu z domu dva roky pred protiepidemickými opatreniami,“ cituje vedenie ministerstva denník SME.

Homér pracoval roky ako televízny redaktor – pracoval v spravodajstve TV JOJ a potom pre spravodajstvo Slovenskej televízie, kde sa do roku 2014 venoval hlavne témam spojeným s ministerstvom vnútra, políciou. V roku 2014 nastúpil na ministerstvo vnútra na tlačové oddelenie.

Homér od roku 2017 spoluvlastní s Lenkou Homérovou spoločnosť Factory 457, ktorá sa venuje mediálnemu poradenstvu a v Miloslave prevádzkuje Hravopark pre psov.

Firma pracovala v roku 2018/19 napríklad pre farmárov či v rokoch 2017/18 pre ortopedických technikov.

Na Instagrame sa Homérova firma pochválila tým, že pre napríklad aj pre policajtov, komunálnych politikov či napríklad predstaviteľov Sme rodina.

Po Homérovi našli na ministerstve zaprášený pracovný stôl, kde zrejme niekedy v dávnej minulosti asi sedával, povedala pre SME súčasná šéfka tlačového oddelenia Barbara Túrosová. „Ministerstvo vnútra je stále mojím zamestnávateľom, a preto nebudem na nich minimálne z morálneho hľadiska nič hovoriť,“ prepustenie komentovať odmietol. V minulosti bol podriadený bývalej hovorkyni ministerstva vnútra a Smeru Kataríne Klyžanovej – Rýsovej, ktorá pre SME povedala, že Homérovi nariadila vyrábať promo videá pre ministerstvo a sledoval aj články o ministerstve, komentovať jeho prácu nechcela.