Print this page

U zamestnancov RTVS, ktorí boli v kontakte s nakazeným, nebol potvrdený koronavírus Foto: Omediach.com

Minulý týždeň RTVS informovala o potvrdení nákazou COVID-16 u zamestnanca Rádia _FM.

Dnes RTVS oznámila, že v súvislosti s ochorením COVID-19 boli vykonané testy u všetkých interných a externých zamestnancov, ktorí s nim mohli prísť do kontaktu alebo sa zdržiavali v rovnakých priestoroch. Už počas víkendu bol všetkým testovaným potvrdený negatívny výsledok na prítomnosť koronavírusu. Priestory Rádia_FM aj redakcie boli ešte v piatok dôkladne vydezinfikované, informuje RTVS.

Podrobnosti: U zamestnanca RTVS potvrdili nákazu ochorením COVID-19

„Situáciu sme nepodcenili a nakazený kolega sa dal testovať už pri prvom náznaku nádchy, šírenie v kolektíve sme úplne eliminovali. V poriadku sú aj kolegovia, ktorí s infikovaným redaktorom pracujú v jednej redakčnej  miestnosti,“ poznamenala šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.
V piatok po zistení pozitívneho prípadu v budove rozhlasu zasadol krízový štáb RTVS, ktorý prijal opatrenia a priebežne vyhodnocuje situáciu.

Okamžite bola aktivovaná Smernica o krízovom riadení počas pandémie, ktorá počíta s rozdelením zamestnancov do viacerých samostatných tímov a tiež s testovaním zamestnancov na nový koronavírus, informuje RTVS.