Print this page

Česká miniseria o kyberšikane, ktorá sa vysiela aj na Slovensku, má nomináciu na Emmy (VIDEO) Foto: Mall.tv

Český seriálový thriller #martyisdead, ktorý môžu vidieť aj slovenskí diváci na Mall.tv, dnes získal nomináciu na medzinárodnú televíznu cenu Emmy.

 ČTK o tom za tvorcov seriálu informovala Martina Reková. Seriál je nominovaný v kategórii krátkych seriálov.
Víťazi 11 kategórií budú vyhlásení 23. novembra počas slávnostného vyhlásenia 48. ročníka International Emmy Awards v New Yorku.

Témou minisérie #martyisdead je kyberšikana. Režisérom seriálu je Pavel Soukup, scenáristi sú Jaroslav T. Miška a Ján Stehlík, producentmi Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka. Hlavnú úlohu stvárnil Jakub Nemčok, ďalej hrajú Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka, Andrej Polák. Seriál vznikol v produkcii spoločností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a v spolupráci s projektom Bezpečne na netu.

V minisérii ide o príbeh pätnásťročného Martina alias Martyho, ktorý točí seba aj svojich blízkych na mobil vo chvíľach, ktoré by každý z pamäte radšej vymazal.

"Máme obrovskú radosť. Ide o výber z tisícky svetových seriálov, preto už nominácia je veľmi prestížna. Sme radi, že po úspechu v Česku a na Slovensku sa darí seriálu aj v zahraničí. Je skvelé, že aj česká žánrová produkcia môže uspieť vo svete," uviedli producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu. Pokračovanie seriálu pod názvom #annaismissing vzniká opäť v koprodukcii Bionautu a Mall.tv a v kinách a na internetovej televízii sa objaví v máji 2021.

Americké ceny Emmy pred pár dňami ovládol seriál Watchmen, ceremoniál sa tento rok konal bez divákov a červeného koberca.

Nominácia na International Emmy Awards nie je jediným úspechom seriálu #martyisdead. Šancu zabodovať má aj v ankete Křišťálová Lupa 2020 - Cena českého internetu, v ktorej bol nominovaný na najlepší on-line video. Vlani sa stal najlepším webseriálom strednej a východnej Európy na festivale Serial Killer, kde bol uvedený vo svetovej premiére.

Medzinárodné ceny Emmy (International Emmy Awards) vyhlasuje Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied a udeľujú sa každoročne v novembri od roku 1973.