Print this page

RTVS v súvislosti s druhou vlnou COVID-19 mení program, spúšťa mimoriadne vysielanie Foto: Facebook Igor Matovič

RTVS reaguje na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu a do vysielania zaradila niekoľko špeciálnych formátov.

V pondelok večer RTVS zrušila avizovaných Reportérov a nasadzuje do vysielania špeciálnu diskusnú reláciu s moderátorom Ľubomírom Bajaníkom, v ktorej vystúpi premiér Igor Matovič a vyjadrí sa k plánu opatrení počas druhej vlny pandémie. Pozvanie do diskusie prijali hlavný hygienik SR Ján Mikas, odborník na infektológiu a tropickú medicínu prof. Vladimír Krčméry a hlavná odborníčka MZ SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

K vplyvu pandémie a súvisiacich opatrení na náladu v spoločnosti a psychické zdravie sa vyjadrí sociológ Michal Vašečka. Relácia sa bude venovať aj téme dezinformácií a hoaxov so vstupom analytika Ministerstva zdravotníctva SR Jakuba Godu.

RTVS tiež spustila informačnú kampaň, ktorá divákov vyzýva k tomu, aby poctivo a zodpovedne nosili rúška, dodržiavali všetky nariadenia a odporúčania Úradu verejného zdravotníctva, boli zodpovední a pri vyhodnocovaní informácií dotýkajúcich sa ochorenia COVID-19 siahali po overených zdrojoch a nereagovali na hoaxy a poplašné správy. Cieľom je prispieť k upokojeniu napätej situácie a poskytnúť  divákom relevantné informácie cez televízne obrazovky RTVS.

Podrobnosti: RTVS reaguje na druhú vlnu pandémie zmenou programu v rozhlasovom a televíznom vysielaní

Zároveň rozširuje vysielanie športových podujatí a spustila rokovania s kultúrnymi inštitúciami, na ktorých podporu vyhradila priestor v rámci televíznych okruhov. Posilňuje tiež náboženské vysielanie v súvislosti s prijatými vládnymi opatreniami.