Print this page

Na JOJ prichádza komédia Uhorčík, s nápadom prišiel jeden z hercov (VIDEO) Foto

Na obrazovky televízie JOJ sa už prichádza nový komediálny seriál Uhorčík, ktorý je modernou paródiou inšpirovanou zbojníckymi výčinmi Jánošíkovskej družiny.

 Nápad prísť s takýmto typom seriálu mal herec René Štúr, ktorého diváci JOJky poznajú z viacerých projektov. „Ja som si postavu Uhorčíka zahral v divadle a ten monológ mal veľký úspech. Tak som to chcel natočiť. Tento projekt je zaujímavý aj tým, že tuto sme všetko kamaráti a priatelia,“ povedal René, ktorý v seriáli stvárňuje Uhorčíka. Okrem toho mal pod palcom aj písanie scenárov, na ktorých pracoval spolu s režisérom Michalom Židzíkom.

Foto: JOJ

Na zbojnícku tematiku seriálu sa viaže hneď niekoľko ďalších špecifík. Aby bol Uhorčík naozaj autentický, nechýbajú v ňom výpravné kostýmy či masky. Drvivá väčšina obrazov sa nakrúcala na viacerých miestach Na Slovensku.

Odporúčame aj: Videoklip k Uhorčíkovi naspievali Heľenine oči. Videoklip sa natáčal na neuveriteľnom mieste (VIDEO)

V seriáli sú do deja výrazne zakomponované prvky folklóru. Seriál má ambíciu zastupovať viaceré regióny, o čom svedčí rôznorodosť ľudových krojov.

Foto: JOJ

Minulosť a súčasnosť sú v seriáli prepojené prostredníctvom satirických gagov. Titutlnú skladbu k seriálu nahrala kapela Heľenine oči. „Bude tam veľa pesničiek, sú tam aj recepty, sú tam aj muzikálové čísla. Snažili sme sa to urobiť trochu inak, aby si aj, dajme tomu, starší divák ulahodil. Je tam vidieť trošku z toho folklóru. I keď, aj to sme niekedy posunuli trošku do súčasnosti. Ale myslím si, že by to mohol byť krásny, oddychový, komediálny seriál,“ uzavrel René.