Print this page

Nový majiteľ Markízy: Hotovo. Prebrali sme CME

Česká skupina PPF dnes oznámila, že jej 100% dcérske spoločnosti dokončili akvizíciu spoločnosti Central European Media Enterprises Ltd. ( "CME"). Čo znamená, že odteraz skupina PPF plne majetkovo kontroluje aktivity CME na Slovensku, v Českej republike, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku, kde prevádzkuje 30 televíznych kanálov.

"Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú na seba prevzatím CME berieme. Jej pozícia na trhu je veľmi dobrá, a preto budeme ďalej pokračovať v budovaní siete navzájom nezávislých televíznych kanálov v jednotlivých krajinách. Veríme tiež, že sa nám podarí vytvoriť nové obchodné príležitosti prepojením mediálnych a telekomunikačných služieb. CME má početných a verných divákov, my im budeme aj naďalej prinášať kvalitný a atraktívny obsah, "povedal väčšinový vlastník PPF Petr Kellner.

Odporúčame aj: EÚ povolila novému majiteľovi prevziať skupinu CME, ktorá vlastní Markízu

Spoločnosť PPF zároveň oznámila meno nového šéfa. Pozíciu generálneho riaditeľa CME prevzal Didier Stoessel, ktorý bude zodpovedný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. V minulosti pôsobil v spoločnostiach Modern Times Group, HSBC Investment Bank a Merrill Lynch International.

"Preberáme výkonnú a kvalitne riadenú firmu s veľkým renomé u divákov. Teším sa na spoluprácu so skvelými ľuďmi v našich TV staniciach. Mojou prioritou bude urýchliť digitálnu transformáciu firmy, posilniť tvorbu vlastného obsahu, prinášať divákom zábavu a samozrejme zachovať existujúciu nezávislého a objektívneho spravodajstva," povedal Didier Stoessel.

Didier Stoessel FOTO: CME

Generálnym riaditeľom CME v Bulharsku sa stane Luboš Jetmar, ktorý tam bude zodpovedný za prevádzku, stratégiu a realizáciu plánov ďalšieho rozvoja.

Odporúčame aj: ČT sa kvôli prepojeniu Novy s O2 obáva o športové prenosy

CME vlastní celkom 30 televíznych kanálov, ako bezplatných, tak platených, pokrýva svojim vysielaním na piatich trhoch území 45 miliónov divákov.

Transakcii predchádzalo regulačné schválenie Európskou komisiou, národnými regulátormi v niektorých krajinách a akcionármi CME. Akcie boli stiahnuté z burzy NASDAQ Global Select Market a z Burzy cenných papierov Praha a po dokončení akvizície prestávajú existovať. Akcionári, ktorí bezprostredne pred účinnosťou akvizície vlastnili akcie CME kategórie A, dostanú 4,58 USD na jednu akciu.