Print this page

Markíza, TA3 aj RTVS chystajú špeciálne vysielanie k voľbám v USA (VIDEO) Reprofoto Markíza

Spojené štáty americké volia prezidenta. Kto sa stane najvplyvnejším mužom sveta - Donald Trump alebo Joe Biden? To, ako dopadnú voľby v USA, sleduje celý svet. Všetky významné spravodajské televízie pripravujú mimoriadne volebné vysielanie. Volebné štúdiá k prezidentským voľbám budú mať aj slovenské televízie.

Mimoriadne spravodajstvo na RTVS

RTVS v utorok v Mimoriadnych správach o 15.30 h. prinesie živé vstupy priamo z USA, reportáže o prezidentských kandidátoch a aktuálne správy z volebných miestností, moderátor Matúš v Havlík sa v štúdiu bude rozprávať o voľbách so spravodajcom RTVS žijúcim v Kalifornii Martinom Rajecom.

V mimoriadnych Správach a komentároch o 22.00 h. privíta moderátor Viliam Hauzer v štúdiu opäť Martina Rajeca a tiež českého politika a politológa Jakuba Lepša. V relácii sa budú venovať volebnému systému v USA, politickej kampani a predvolebným debatám.

V stredu 4. novembra bude hosťom v štúdiu Ranných správanalytik Martin Reguli a RTVS prinesie divákom opäť aj živý vstup priamo z USA.

V Mimoriadnych správach o 15.30 h. sa moderátor Marek Kušnier bude rozprávať aj s politológom Erikom Lášticom. RTVS prinesie divákom okrem živých vstupov aj reportáž z volebnej noci v USA, priebežné výsledky a reakcie slovenských politikov a zo zahraničia.

V stredu v Mimoriadnych správach a komentároch o 22.00 h. sa moderátor Viliam Hauzer bude okrem iných v štúdiu rozprávať aj s dekanom Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB Branislavom Kováčikom.
Téme prezidentských volieb v USA sa bude venovať aj diskusná relácia Do kríža v stredu o 21.55 h. na Dvojke. Moderátor Jaroslav Daniška privíta v štúdiu amerického kazateľa Daniela Jonesa, ktorý od roku 1992 žije na Slovensku, advokáta Rogera Kisku, ktorý momentálne pôsobí v Londýne a Martina Rajeca.

Odporúčame aj: Aj české televízie chystajú špeciálne vysielanie k voľbám prezidenta USA

Prezidentské voľby 2020 na Markíze

Televízia Markíza pripravila mimoriadnu reláciu Prezidentské voľby 2020, ktorú odštartuje v stredu, 4. novembra 2020 o 05:00 ráno.

Hodinovou reláciou bude sprevádzať moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová s politológ Erik Láštic. Hosťami spravodajského špeciálu budú bývalý minister zahraničných vecí Eduard Kukan a dekan Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Branislav Kováčik.

"Do mimoriadnej relácie pripravuje náš spravodajský tím analýzy, rozhovory s hosťami, naživo sa tiež spojíme s redaktorom Jánom Malochom, ktorý v súčasnosti pôsobí v Los Angeles. Divákom prinesieme aj prvý prezidentský príhovor víťaza volieb," povedal šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský.

Od 06:00 bude vysielanie pokračovať reláciou Teleráno, ktorá sa bude taktiež venovať výsledkom prezidentských volieb v USA. Spolumoderátorkou Adriany Polákovej a Romana Juraška bude preto aj Zlatica Švajdová Puškárová. "Naživo sa spojíme so speváčkou Celeste Buckingham, v štúdiu privítame spisovateľku Andreu Coddington, redaktorku Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú, redaktorku zahraničia Simonu Mikušovú a rôznych odborníkov, ktorí dlhodobo sledujú vývoj na americkej politickej scéne," dodala šéfredaktorka Telerána Tamara Cho.

Ďalšie mimoriadne správy so Zlaticou Švajdovou Puškárovou sú vo vysielaní Markízy naplánované na 11:40.

TA3 začína už v utorok večer

TA3 pripravuje volebné štúdio, ktoré sa začína v utorok večer o 21:00 a potrvá do 1:00 v noci. Pokračuje v stredu ráno o 6:00.

TA3 bude sledovať hlasovanie, prinesie rozhovory s odborníkmi, profily oboch prezidentských kandidátov, ale vysvetlí aj komplexný volebný systém v USA. „Divákom ukážeme prvé reakcie, najzaujímavejšie momenty, ale dozvedia sa aj to, ako môže sčítavanie hlasov ovplyvniť fenomén týchto volieb - predčasné hlasovanie desiatok miliónov voličov,“ avizuje TA3.

Volebnú noc budú moderovať Vladimír Lichvár a Tomáš Verníček, pomáhať im budú kolegyne Roberta Gregorová a Patrícia Kordiaková.

Do štúdia pozvala televízia aj hostí: dekana Fakulty politických vied UMB Branislava Kováčika a politológa a amerikanistu Gilberta Futóa.