Print this page

Školský klub sa vracia na obrazovky RTVS, prinesie novinky (VIDEO) Foto: RTVS/Milan Krupčík

Interaktívna relácia pre malých školákov Školský klub sa na obrazovky RTVS vracia aj počas druhej vlny pandémie.

 Televízne vyučovanie, ktoré je v súlade s učebnými osnovami, bude prebiehať tentkrát v 60-minútových blokoch od pondelka do štvrtka vždy o 9.00 h. na Jednotke od stredy 11. novembra. Školský klub je výsledkom spolupráce RTVS so Štátnym pedagogickým ústavom a neziskovou organizáciou Indícia. Informuje RTVS v tlačovej správe.

Takto vyzerala relácia počas prvej vlny pandémie:

Druhá vlna pandémie na Slovensku spôsobila opäť zatvorenie niektorých škôl. Mnohí žiaci nemajú k dispozícii notebooky či iné zariadenia, prostredníctvom ktorých by sa mohli zúčastňovať online stretnutí s pedagógmi. Pomôcť môže pokračovanie relácie Školský klub, ktorú RTVS zaradila do vysielania počas prvej vlny pandémie.

Televízne vyučovanie, ktoré je v súlade s učebnými osnovami, bude prebiehať od pondelka do štvrtka. „Každý deň bude venovaný inej oblasti - pondelok slovenský jazyk, každý utorok spoločensko-vedné predmety a vlastiveda, v stredu matematika, štvrtok bude venovaný prírodovedným predmetom. Vysielanie začne vždy o 9.00 h. a potrvá 60 minút,“ povedal šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

„Na vytvorení koncepcie, ako aj naplnenia obsahu jednotlivých relácií pracovali odborníci školstva z celého Slovenska – metodici zo Štátneho pedagogického ústavu, neziskovej organizácie Indícia, ako aj Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici,“ povedala riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová.

Novinkou bude tlmočenie do posunkovej reči pre nepočujúcich žiakov, ako i do rómskeho jazyka. „Prostredníctvom vysielania Školského klubu by sme chceli umožniť všetkým deťom vzdelávať sa. Naším cieľom je sprístupniť výučbu každému zo žiakov. Považujeme za dôležité, aby sa mohli zapájať, porozumieť obsahu, získať nové vedomosti a mať z učenia radosť,“ dodáva Hapalová.

Zapojiť do vysielania sa môžu aj deti pri televíznych obrazovkách a ich rodičia, ktorí svoje reakcie a nápady posielať na email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Ich podnety budú významným prvkom pri tvorbe scenárov na ďalšie časti Školského klubu.