Print this page

V diskuskách cez víkend budú Matovič, Šeliga, Blaha ale aj Beblavý a Chmelár (VIDEO) Ilustr. foto RTVS

Cez víkend budú v politických diskusiách debatovať Igor Matovič, Ľuboš Blaha, Peter Pčolinský ale aj Eduard Chmelár či Miroslav Beblavý.

 

Sobotné dialógy, naživo v sobotu 5. 12. 2020 od 12:12 h, Rádio Slovensko

Hosť: predseda vlády SR a predseda hnutia OĽANO Igor Matovič.

Témy:

Voľba a očakávania od nového generálneho prokurátora a posilnenie dôvery v štát a spravodlivosť aj v kontexte dosahu aktuálnych akcií NAKA.
Boj s pandémiou na Slovensku:
komunikácia a premyslenosť rozhodnutí;
pozície v koalícii k sprísňovaniu resp. uvoľňovaniu opatrení;
možnosti návratu všetkých detí do škôl;
plán ďalšieho testovania obyvateľstva a pripravenosť na očkovanie.
Dosah koronakrízy na hospodárenie štátu a verejné financie, prípravy a priority Plánu obnovy.

Reláciu moderuje Marta Jančkárová.

O 5 minút 12, naživo v nedeľu 6. 12. 2020 od 11:55 h, Jednotka

Hostia:
- predseda poslaneckého klubu v NR SR a podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský;
- poslanec NR SR a tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik;
- poslanec NR SR a podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha;
- poslanec NR SR a generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

Témy:

Voľba generálneho prokurátora - očakávania aj v kontexte obnovy dôvery verejnosti v právny štát a boja proti korupcii + aktuálne akcie NAKA a ich dosah.
Možnosti návratu všetkých detí do škôl a ďalšieho testovania obyvateľstva – pozície jednotlivých strán.

Reláciu moderuje Marek Makara.

vládna koalícia po dňoch tvrdých rokovaní a odkladov zvolila nového generálneho prokurátora. Na toto horúce miesto zasadne napokon Maroš Žilinka.

Na telo, v nedeľu 6. 12. 2020 o 13:00, Markíza

Plné ruky práce mali však nielen poslanci, ale aj príslušníci NAKA. Tí tento týždeň zatýkali nielen bývalých či súčasných kolegov na čele s policajným exprezidentom Milanom Lučanským, či funkcionárov SIS, ale aj spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

Opozičné strany zase zamestnáva snaha o vypísanie predčasných volieb. Po tom, čo Smer-SD tento týždeň neuspel s touto iniciatívou v parlamente, podobne ako Hlas-SD, aj Robert Fico chce začať zbierať podpisy v uliciach za vypísanie referenda. 

Nielen o týchto témach bude v nedeľu moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo hovoriť s podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom (Za ľudí), ale aj s čerstvo zvoleným lídrom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim.

Okrem najdôležitejších tém tohto týždňa, ponúkneme divákom aj výsledky exkluzívneho prieskumu o tom, či by sa ľudia zúčastnili opozičného referenda o vypísaní predčasných volieb.

 V politike, nedeľa 6. 12. 2020 o 11:00, TA3

Splní Richard Sulík premiérovu domácu úlohu o nákupe testov? Bude nový generálny prokurátor zárukou kvalitnej prokuratúry? Prídu školáci pre výpadok učiva o letné prázdniny?
V relácii V politike sledujte diskusné duely lídrov Richarda Sulíka a Petra Pellegriniho a poslancov parlamentného výboru pre vzdelávanie Ľubomíra Petráka a Viery Leščákovej. Moderátorom bude Noro Dolinský.

 Za oponou, v sobotu o 20:00 na TA3

O voľbe generálneho prokurátora, zásahoch NAKA aj situácii v koalícii Hana Kostelníkova diskutovala Za oponou netradične s bývalými politikmi Miroslavom Beblavým a Eduardom Chmelárom. Sledujte v sobotu o 20:00.