Print this page

Foto: archív A.M. Foto: archív A.M.

Dlhoročný manažér Slovenskej televízie a neskôr RTVS od dnes (1. augusta) je už v televízii JOJ na pozícii manažéra plateného televízneho obsahu.

 


„Mojou úlohou bude v súlade s legislatívou a obchodnými záujmami JOJ Media House vytvoriť obchodné modely, uviesť ich do obchodnej praxe a zabezpečiť predaj televízneho obsahu operátorom signálu," opísal svoju novú pozíciu Miklánek.

 

ANDREJ MIKLÁNEK pracoval v RTVS s malou prestávkou takmer desať rokov.V Slovenskej televízii prešiel viacerými pozíciami – začínal ako externý asistent, bol aj športový redaktor či manažér obchodného oddelenia. Za Richarda Rybníčka bol členom top manažmentu televízie, mal na starosti športové vysielanie. Bol autorom projektu a projektovým manažérom spustenia športovej Trojky. Po nástupe Štefana Nižňanského na post generálneho riaditeľa STV z televízie na vlastnú žiadosť odišiel. Tri roky bol obchodným riaditeľom spoločnosti Mediaresearch pre Českú republiku a Slovensko, ktorá sa zaoberá prieskumami televíznej sledovanosti prostredníctvom píplmetrov. Pôsobil aj v kontrolných orgánoch RTVS, bol podpredsedom Rady RTVS. Za Miloslavy Zemkovej sa do vedenia vrátil, šéfoval programu televízie. Posledné obdobie bol projektovým manažérom RTVS.

Z RTVS odchádza po dohode. "Ďakujem vedeniu aj bývalým kolegom v RTVS za veľmi inšpiratívne obdobie spolupráce. Na novej výzve ma láka okrem iného aj to, že je to hľadanie riešení, ktoré sú zatiaľ z pohľadu nášho trhu jedinečné. Vedenie JOJ však veľmi presne zadefinovalo svoje predstavy. Na novú prácu sa veľmi teším," povedal Miklánek.