Print this page

Slovak Sport2 odštartoval, diváci sú nahnevaní Foto: Slovaksport.tv

Ešte žiadna televízia na Slovensku neštartovala s tak chaotickými informáciami ohľadom vysielania ako nový športový kanál Slovak Sport2. Sľubuje, že diváci sa dozvedia, kde bude vysielať 5. augusta, čiže päť dní po štarte.

 


Televízia Slovak Sport2 (SS2), ktorej sa podarilo obsadiť exkluzívne práva na Premier League, dnes oficiálne odštartovala. Na Slovensku ale len málo kto vie, ako. Jej štart sprevádzajú nahnevané reakcie športových fanúšikov. Žiaden slovenský operátor ju totiž oficiálne nezaradil do ponuky.

 Športová stanica so slovom „slovak" v názve je dostupná len v Čechách u jedného operátora. „Prvý IPTV operátor, ktorý do svojej ponuky zaradí od 1. 8. SlovakSport2 bude Telefonika. Pre majiteľov smart tv a smartfónov bude k dispozícií služba TopFun.cz a pre PC v HD stream na www.slovaksport.tv," napísal na webe televízie jej šéf Lukáš Greguš. O tom, kde ju naladia slovenskí diváci, ani zmienka. Napísal len: „Dúfame, že ďalší provideri sa pridajú čo najskôr, aby stihli priniesť SlovakSport2 aj na Vaše obrazovky do začiatku Premier League!"

Operátori Skylink, UPC, Orange potvrdili, že u nich v ponuke SS2 nebude.

Spoločnosť Slovak Sport získala na SS2 licenciu v júni. Na sociálnej sieti televízie sa už viac ako mesiac opakujú pobúrené reakcie divákov: „Pre boha zajtra vysielate a nikto nevie, kde na Slovensku budete vysielať," napísal deň pred štartom Patrik. „Zajtra vysielate? A kde? Sami pre seba? Prečo máte vôbec názov Slovak Sport, keď ako prvé hlásite, kde sa to bude vysielat v Čechách?" pýtal sa Martin. "Tieto informácie sa všetci dozvedia 5. augusta, vtedy zároveň bude spustené vysielanie športovej stanice SlovakSport.TV2 v sieti operátora. Abonenti tohto operátora sa majú naozaj na čo tešiť," reagovala dnes spoločnosť Slovak Sport TV na Facebooku. O akého operátora pôjde, ani dnes neoznámila.

Jediný operátor, ktorého potvrdila pracovníčka televízie v telefonickom rozhovore pred niekoľkými dňami, bol Telekom. Oficiálne Telekom (MagioTV, Magio Sat) zaradenie SS2 do ponuky neohlásil. „Zatiaľ nemáme oficiálnu informáciu vzhľadom na prebiehajúce rokovania," informovala vo štvrtok spoločnosť na Infolinke. „Mrzí nás to, ale zatiaľ stále nemôžeme oficiálne potvrdiť ani vyvrátiť uvedenie stanice v našej ponuke. Prosíme o strpenie, ak sa tak stane, určite budeme informovať. Zatiaľ to nie je možné. Ďakujeme za pochopenie," napísal dnes Telekom na sociálnej sieti.

Zaradenie do ponuky nepotvrdila ani spoločnosť Digi Slovakia. (Telekom ohlásil získanie Digi TV, no spojenie ešte neodobril Protimonopolný úrad.) 
„V našej programovej ponuke sa zatiaľ požadovaný program nenachádza. Nevylučujeme však, nakoľko rokovania stále prebiehajú, že do začiatku spustenia Premier League, bude táto stanica aj v programovej ponuke Digi Slovakia, resp. tá, na ktorej sa PL bude vysielať," oznámila spoločnosť Digi Slovakia.

Spoločnosť sa nevyjadrila k opakujúcim sa podozreniam v diskusiách, že športové práva za ňu nakúpil Telekom a medzi spoločnosťami Slovak Sport a Telekomom je bližšie spojenectvo. O stanovisko som požiadala spoločnosť Telekom.

Spoločnosť Slovak Sport s webom Omédiách.com nekomunikuje.