Print this page

Hostia a témy víkendových politických diskusií Ilustr. foto RTVS

Hoci má vláda po tomto týždni o niekoľko ministrov menej, koaličná kríza stále pretrváva. Na výmenu premiéra Igora Matoviča už pritom vyzývajú nielen koaliční partneri, ale aj prezidentka Zuzana Čaputová. Dokáže sa rozhádaná koalícia dohodnúť? Venuje pri súčasnej kríze pandémii dostatočnú pozornosť? Mal by Igor Matovič podať bezodkladne demisiu? Sú predčasné voľby riešením? Aj na tieto témy sa pozrú hostia počas víkendových televíznych diskusií.

V nedeľu v O 5 minút 12 by malo byť rušno. "V súvislosti s uplynutím roka od posledných parlamentných volieb sme tentokrát pozvali do relácie predstaviteľov vedenia všetkých politických subjektov pôsobiacich v súčasnosti v NR SR," avizuje RTVS. Ako hostí prezradila však zatiaľ len dve mená: podpredseda vládu a ministra financií z OĽANO Eduarda Hegera a predsedu Smeru Roberta Fica. Aktualizácia: RTVS neskôr informáciu opravila. V štúdiu budú len Heger a Fico.

 Rozprávať sa budú o vládnej kríze, šírení koronavírusu a pandemických opatreniach a pláne obnovy a odolnosti. V závere relácie ponúkne analýzu aktuálnej politickej situácie politológ Miroslav Řádek.

Odporúčame aj: JOJ pustila Fica do relácie bez respirátora, moderátorka vysvetľovala prečo

V relácii Na telo na Markíze bude moderátor Michal Kovačič hovoriť s troma hosťami. Pozvanie do štúdia prijali exministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši.

V relácii V politike TA3 prinesie "diskusný duel" Borisa Kollára (Sme rodina) a Petra Pellegriniho (Hlas) a na aktuálne dianie zareagujú aj sociologička Sylvia Porubänová a politológ Jozef Lenč. Reláciu by mal v nedeľu moderovať Noro Dolinský, ktorý mal minulý týždeň v živom vysielaní zdravotné problémy.

V Sobotných dialógoch na Rádio Slovensko privíta moderátorka Marta Jančkárová podpredsedu parlamentu a podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu a podpredsedu strany Smer-SD Ladislava Kamenického. Rozprávať sa budú o vývoji v koalícii a vo vláde, o vplyve krízy na chod parlamentu a prijímanie zákonov a aj o pandemickej situácii.