Počas Veľkej noci odvysiela RTVS viacero bohoslužieb aj Krížovú cestu z Vatikánu

Počas Veľkej noci odvysiela RTVS viacero bohoslužieb aj Krížovú cestu z Vatikánu Foto: RTVS

Na Veľký piatok, ktorý je najväčším sviatkom v roku pre evanjelických veriacich, odvysiela RTVS naživo o 10.30 h na Jednotke Služby Božie z evanjelického kostola v Novom Meste nad Váhom.

Rádio Regina prinesie od 9.00 h Slávnostné Služby Božie z Hanušoviec nad Topľou.
RTVS prinesie v priamom prenose o 20:55 na Dvojke Krížovú cestu z Baziliky sv. Petra vo Vatikáne. Začne sa o 20.55 h.
Obrady veľkonočnej vigílie na Bielu sobotu prinesie televízna Trojka v priamom prenose z Košíc od 20.00 h.

Nedeľnú Veľkonočnú svätú omšu s požehnaním Urbi et orbi odvysiela Jednotka v priamom prenose z Baziliky sv. Petra vo Vatikáne o 10.00 h. Celebrovať ju bude pápež František, ktorý v závere udelí veľkonočné požehnanie a pozdrav Mestu a svetu.

Slávnostnú svätú omšu z Katedrály sv. Alžbety z Košíc sprostredkujú poslucháčom na Veľkonočnú nedeľu od 9.05 h Rádio Slovensko aj Rádio Regina. Od 11.50 h prinesie aj Rádio Slovensko požehnanie pápeža Františka Urbi et Orbi.

Na Jednotke si počas Veľkej noci pripomenie RTVS aj výročie úmrtia Jána Pavla II., a to prostredníctvom štvordielneho poľsko-talianskeho životopisného filmu Karol – človek, ktorý sa stal pápežom. V piatok podvečer prinesie Jednotka divákom aj americký historický film Syn Boží. Duchovný obsah s posolstvom Veľkej noci na Dvojke prinesie viacero dokumentov ako Kamenné pastorále, Veľkonočné evanjelium, Turínske plátno, Krížové cesty, Otče, do Tvojich rúk porúčam svojho ducha, Výkrik opustenosti, Krížová cesta banskoštiavnickej kalvárie, Memento mori, Zo Zemplína k pápežovi... a tiež magazín Orientácie venovaný apoštolskej návšteve pápeža Františka v Iraku a príhovor Mons. Františka Rábeka v relácii Sviatočné slovo. Divákov Dvojky čaká aj premiéra dokumentu Pápežský palác: gotická pevnosť a nový dokument RTVS Andrej Sládkovič. Človek, ktorý miloval.

Na Zelený štvrtok dopoludnia uvidia diváci na Trojke prvú časť televízneho filmu Dušana Rapoša Dido o počiatkoch kresťanstva v pohanskom svete a o hľadaní nádeje. Podvečerný dokument Štvrtok Veľkého týždňa hovorí o slávení a posolstve Poslednej večere Ježiša Krista s učeníkmi.