Print this page

Hostia a témy víkendových politických diskusií (VIDEO) Ilustr. foto: RTVS

O otváraní obchodov, prevádzok, kauze Sputnik, aj nových vzťahoch vo vláde sa cez víkend budú rozprávať Richard Sulík, Peter Pellegrini, Jaroslav Naď či Luboš Blaha.

 

Na telo na TV Markíza v nedeľu o 13:00 hod.

O mesiacoch čakania sa už budúci týždeň dočkáme na Slovensku otvárania obchodov a služieb. Vláda nevylučuje ani to, že už čoskoro zasadneme aj do reštaurácií či kaviarní. Opozícia však tvrdí, že vláda pandémiu nezvláda. V parlamente tak chce hovoriť nielen o očkovaní, ale aj o finančnej pomoci živoriacim podnikateľom. Navyše, Smer-SD a Hlas-SD finalizujú zbieranie podpisov pod referendum o predčasných voľbách. Aj o týchto témach sa už túto nedeľu bude moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo rozprávať s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) a podpredsedom Smeru-SD Ladislavom Kamenickým.

 

Markíza prinesie aj výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry FOCUS, v ktorom sme zisťovali dôveryhodnosť lídrov politických strán, premiéra a prezidentky.

 

Sobotné dialógy, naživo v sobotu 17. 4. 2021 od 12:10 h, Rádio Slovensko

V štúdiu RTVS sa stretnú minister hospodárstva  a predseda strany SaS Richard Sulík a poslanec  a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. S moderátorkou Martou Jančkárovou sa budú rozprávať o týchto témach: epidemický vývoj, uvoľňovanie opatrení, zmeny v covidovom automate, očkovacia stratégia, situácia okolo Sputnika V; dosah koronakrízy na hospodárstvo a životnú úroveň ľudí, nastavenie kompenzácií a pomoci; spravovanie štátu, priority pri presadzovaní zmien v programovom vyhlásení vlády.

O 5 minút 12, naživo v nedeľu 18. 4. 2021 od 11:55 h, Jednotka

V nedeľu na poludnie budú pred televíznymi obrazovkami debatovať poslanci za OĽANO Juraj Krúpa; za SaS Marián Viskupič; za Smer-SD Ľuboš Blaha a za Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. S moderátorom Marekom Makarom sa budú rozprávať o otváraní ekonomiky a uvoľňovanie opatrení, nastavení covidového automatu v kontexte šírenia koronavírusu na Slovensku; dianí okolo vakcíny Sputnik V, očkovacích kapacitách a aktualizácii priorít vládneho programu.

V politike, v nedeľu o 11:00 na TA3

Prečo Sputnik V vzbudzuje veľké politické vášne? Budeme sa ním niekedy očkovať? Je pravidelné povinné testovanie ešte efektívne? A za akých podmienok sa budú postupne otvárať naše školy? V relácii V politike budú o školstve s moderátorom Norom Dolinským diskutovať rezortný minister Branislav Gröhling a poslanec Erik Tomáš a o Sputniku a vakcinácii v širokej diskusii poslanci Jana Bittó Cigániková, Monika Kavecká, Richard Takáč a Tomáš Taraba.