Print this page

Na obrazovku sa vracia moderátorka Helena Tomková, aj s novou reláciou Foto: RTVS

RTVS bude mať novú reláciu s názvom Peniaze, ktorá má poradiť v oblasti rodinných financií. Autorkou a moderátorkou spotrebiteľského a vzdelávacieho magazínu bude niekdajšia redaktora a moderátorka televízie Markíza Helena Tomková, v minulosti Hupková.

 Reláciu bude RTVS vysielať na Jednotke od 4. mája každý utorok po 22:25 a v repríze v piatok.

"V atraktívnom spracovaní relácia divákom prinesie užitočné informácie, ktoré môžu pomôcť zorientovať sa každému. Okrem stále platných a dôležitých zákonov budeme v relácii Peniaze vysvetľovať aj nové opatrenia, ktoré pripravuje štát, a v ktorých sa častokrát nevyznajú ani samotní účtovníci či finanční poradcovia," píše RTVS v tlačovej správe.

Relácia chce pomôcť divákom so základnými finančnými témami: Ako porovnať hypotéky? Ako odložiť splátky úverov? Ako si podať daňové priznanie? „Divákom prinesieme praktické rady a návody, napríklad pre čerstvých absolventov vysokých škôl, ktorí sa chcú dobre postarať o svoje budúce zárobky, ale aj pre celé rodiny. Venovať sa budeme aj tým, ktorí majú drobné biznisy, poradíme i malým podnikateľom a verím, že aj vďaka našim radám sa budú lepšie orientovať vo finančných otázkach,“ hovorí moderátorka.

V štúdiu moderátorka privíta aj známe osobnosti. V prvej časti to bude herečka SND Diana Mórová, ktorá bude hovoriť o tom, čo jej z finančnej stránky pomohlo zvládnuť pandemickú situáciu.

Tomková bola v minulosti redaktorkou spravodajstva Markízy, venovala sa hlavne ekonomickým témam, moderovala aj ekonomické relácie. Pred viac ako 15 rokmi z médií odišla, založila agentúru na komunikáciu s médiami a organizáciu eventov.