Print this page

O opitom moderátorovi TA3 za volantom bude rozhodovať súd už v piatok Foto: Facebook Noro Dolinský

Moderátor hlavnej politickej relácie TA3 Norbert Dolinský si v utrok večer sadol za volant pod vplyvnom alkoholu. Policajti ho chytili a namerali mu takmer 2 promile a skončil v cele predbežného zadržania. Proces s moderátorom je rýchly, verdikt bude poznať pravdepodobne už v piatok, teda zajtra. 

Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II už preštudoval predmetný spis a na Okresný súd Bratislava II podal obžalobu v tzv. superrýchlom konaní. „Na Okresný súd Bratislava II. bol už doručený v zmysle paragrafu 204 Tr. poriadku návrh prokuratúra," potvrdil pre Omediach.com hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. „Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava II bude o ňom rozhodovať už v piatok 07. 05. 2021 o 10.00 hod,” povedal Adamčiak.

Ide o prejednávanie v rámci tzv. Super rýchleho konania, ktoré sa využíva pri prejednávaní trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podrobnosti: Moderátor TA3 skončil kvôli alkoholu za mrežami, čaká ho súd

Dolinského hliadka zastavila v utorok večer o 22:00 v Bratislave na ulici Na križovatkách. Kontrola bola vykonaná na základe oznámenie, ktoré polícia prijali na linke 158. Dychová skúška u vodiča ukázala 1,77 promile.

„Alkoholom potúžený vodič bol okamžite obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov. Vec bude realizovaná v tzv. „super rýchlom“ konaní  s návrhom na podanie obžaloby Norbert pôjde pred sudcu v zákonom stanovenom čase – do 48 hodín,“ povedala v stredu pre Omediach.com hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Vladimíra Martiniaková. 

"Veľmi nás mrzí vzniknutá informácia. Celý incident budeme riešiť s Norom interne," reagovala Oľga Dúbravská z vedenia TA3.

Norbert Dolinský, ktorý pochádza z Košíc, prišiel do TA3 v roku 2013. Najprv bol redaktorom spravodajstva, istý čas moderoval reláciu Dobré správy, za krátko začal moderovať politické debaty. Začínal v roku 1998 v rádiu Rebecca a neskôr vystriedal viacero ďalších rádií: Rádio B1, Rádio Viva a od roku 2012 je moderátorom Jemných melódií. Najdlhšie, šesť rokov, pôsobil v rádiu Expres, kde moderoval ranné vysielanie Hemendex, ale bol aj redaktorom a dramaturgom vysielania.