Print this page

TA3 už má za Dolinského náhradu, politické debaty bude moderovať bývalá politička Reprofoto Rádio Aktuál

Norbert Dolinský, ktorého v stredu večer chytila polícia za volantom s 1,77 promile alkoholu v krvi, už v nedeľu reláciu V politike moderovať nebude. Televízia sa rozhodla stiahnuť dlhoročného moderátora TA3 po jeho škandále s alkoholom - a to nielen z hlavnej politickej relácie, ale aj z obrazu.

Televízia si už našla náhradu. „Reláciu V politike bude zatiaľ moderovať Zuzana Martináková, výkonná riaditeľka programu a spravodajstva televízie TA3, ktorá má s formátom politických diskusií dlhoročné skúsenosti. Nevylučujeme ani príležitosť pre novú tvár tejto relácie,“ povedala pre Omediach.com Oľga Dúbravská.

Dolinského televízia sťahuje z obrazu.

„S Norom Dolinským, ktorý pracuje pre TA3 viac ako 10 rokov a na moderátorskej pozícii odviedol skvelú prácu, budeme hovoriť o možnosti ďalšieho uplatnenia v televízii, mimo kamier, v najbližších dňoch.“
Proces s moderátorom je rýchly, verdikt bude poznať pravdepodobne už v piatok, keď o ňom rozhodne v super rýchlom konaní sudca Okresného súdu Bratislava II.

Podrobnosti: O opitom moderátorovi TA3 za volantom bude rozhodovať súd už v piatok

Bývalá politička Zuzana Martináková posledné roky pôsobila vo viacerých médiách. Do začiatku augusta minulého roka mala vlastnú politickú diskusnú reláciu v TV Pravda. Predtým bola moderátorkou a neskôr aj šéfkou už zrušeného spravodajského rádia Aktual

Pamätný je jej kamarátsky rozhovor s Robertom Ficom na rádio Aktual, keď bol Fico ešte premiér. Fico, v čase, keď mu radil Martinákovej manžel Marián Bednár si v talkšou jeho manželky povedal čo chcel, porozprával o svojich plánoch, kritizoval koho chcel, spomenul hlúpych novinárov. Redaktorka mu nijak neoponovala, nedávala žiadne kritické otázky.

Autorský tím vtedajšej relácie argumentoval, že nešlo o formát klasickej konfrontačnej politickej diskusie, ale o talkshow na aktuálne spoločenské a politické témy, s tým, že rovnaký prístup bol zachovaný pri všetkých hosťoch.

Pred tromi rokmi mala Martináková krátko vlastnú diskusnú reláciu v TA3 s názvom Pozrime sa na to.

Bývalá podpredsedníčka SDKÚ a neskôr predsedníčka Slobodného fóra kandidovala aj za prezidentku. Bola aj poradkyňou poslankyne Sme rodina Petry Krištúfkovej. V roku 2010 kandidovala s Borisom Kollárom do parlamentu za novú stranu Únia. Jej manžel Marián Bednár bol poradcom Roberta Fica a aktuálne sa pohybuje okolo Hlasu Petra Pellegriniho, podieľal sa aj na kampani Hlasu a je asistentom poslanca za Hlas Petra Kmeca. Pred vstupom do politiky bola novinárkou - v roku 1988 začínala v Slovenskom rozhlase a od roku 1993 pracovala v slovenskej redakcii BBC.