Print this page

Foto: otoweiter.sk Foto: otoweiter.sk

Onedlho štartuje nová televízia z rodiny JOJ. Nie všetci operátori ju zaradia do svojej ponuky.

 

 

Aktualizácia 9. septembra:

"Máme prísľub o zaradení stanice v závislosti od riešenia technických okolností pripojenia," povedal pre Omédiách.com Andrej Miklánek z TV JOJ.

"Vieme, že momentálne ešte nevysielame v UPC, kde máme dohodnutý presný termín, v Slovak Telekom (Magio TV), kde riešime technické okolnosti pripojenia. Vysielame v Orange, Satro, Antik, Martico a ešte určite vo viacerých, len to postupne overujeme a poskytujeme súčinnosť pri pripojení,dodal Miklánek.

Podľa neho by sa mala stanica v krátkom období objaviť aj u nasledujúcich operátorov: Vares, Swan, Tesatel, Televízne káblové rozvody, TES Media, BDTS, KABSEN, DSI Data, Bytový podnik Trebišov, Holkatel, Artos, T.F.M., Homayer, MLOK- Levice, Multichannel, Santov, Bytenberg, e-NET, Belsat, 3o Media, GMC elektronik, Kalná KTR, Konfer network, Regio TV, Kabelko, Sattel, Korex, Sledovanie TV.
A príjem z DVB-T.

Pôvodný článok z 23. augusta:


Hneď od začiatku sa objaví v ponuke Orange. „Senzi TV zaradí Orange do ponuky hneď od 1. septembra. Plánujeme ho zaradiť do Rodinného balíka 2," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová. PR Coordinator Orange Slovensko.
Naopak Telekom ju nemá v pláne. „V súčasnosti nepripravujeme zaradenie spomínaného kanálu, do budúcnosti to však nevylučujeme," povedal Tomáš Palovský hovorca Slovak Telekomu.

Odporúčam aj: Pozrite si program Senzi TV a úvodnej Senzi Tour

Zaradenie neohlásilo ani UPC. „Programovú ponuku budeme rozširovať hneď o niekoľko nových TV staníc v septembri. O ich názvoch a termíne zaradenia budeme informovať priebežne," povedal Jaroslav Kolár z UPC.
„Momentálne určite nie. Máme problém so zaradením vlastných programov. Musíme rozšíriť kapacitu. Ak sa tak stane a bude dopyt našich zákazníkov po tomto programe, budeme sa pochopiteľne snažiť vyhovieť. K 1. septembru to ale zrejme nebude," povedala Adriana Hosťovecká za Digi TV.

 

Zaradenie ohlásil Towercom. Bude súčasťou celoplošného digitálneho terestriálneho vysielania - DVB-T. Divákom prijímajúcim Voľnú telku budú voľne dostupné TV stanice cez bežnú anténu - sa rozšíri programová ponuka už na 11 TV staníc. "Nová televízna stanica bude dostupná v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T, ktorý pokrýva približne 80% slovenských domácností. Obyvateľom prijímajúcim uvedené celoplošné multiplexy bude nová televízia k dispozícii bezplatne prostredníctvom automatického naladenia ich prijímacích zariadení (DVB-T settopboxov) s podporou MPEG-4," informoval Omédiách.com hovorca Towercomu Michal Šuran.
Senzi TV nastupuje v čase, keď už je na trhu zabehaná Šlágr TV, československá televízia, ktorá má podobnú ponuku. Na rozdiel od nej, však podľa informácií Omédiách.com vysielateľ požaduje od operátorov poplatok za zaradenie, čo môže operátorov odradiť.

"Senzi TV v ponukách Skylink a CS Link od 1. septembra nebude," povedal pre Omédiách.com PR manažér Skylinku Viktor Škulec (doplnené 27.8.). Senzi zatiaľ nevysiela cez satelit.

SENZI bude dostupná pre všetkých divákov Plustelky. Pre jej naladenie odporúčame (v posledný augustový týždeň) spustiť na vašom prijímači Zircon T3000HD alebo televízore automatické vyhľadanie nových TV staníc