Print this page

TA3 dosiahla podľa Medianu najvyššie hodnoty objektívnosti svojho spravodajstva od roku 2015

Nezávislá spoločnosť MEDIAN SK pre prieskum trhu, médií, verejnej mienky a vývoj analytických a marketingových softvérov, ktorá realizuje všetky typy kvalitatívnych a kvantitatívnych prieskumov trhu, uverejnila najnovšiu analýzu dát z Prieskumu MML - TGI ®, zameranú na spravodajstvo v slovenských televíziách.

Podľa tohto prieskumu dosiahla Televízia TA3 historicky najlepšie výsledky od roku 2015.

Zber dát sa realizoval v termíne apríl až jún 2021 na vzorke  2 053 respondentov, občanov Slovenskej republiky vo veku 14 - 79 rokov so zameraním na spotrebné správanie, médiá a životný štýl.

Všetci respondenti prieskumu odpovedali na otázku: „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“. Respondent mohol v dotazníku označiť iba jednu odpoveď – jednu televíziu.

Televízia TA3 sa umiestnila prvýkrát s percentuálnym podielom 21,1 % na treťom mieste tesne za televíziou Markíza s 21,6%.

“Za týmto výsledkom je obrovský kus práce celej redakcie a mojich kolegov, ktorým patrí veľká vďaka a rovnako sme vďační aj našim divákom, ktorí sú s nami už 20 rokov a naozaj sa tešíme každému novému priaznivcovi nášho spravodajstva,” uviedla riaditeľka Centra spravodajstva a publicistiky Televízie TA3 Zuzana Martináková.

 

Zdroj: MML Omnibus, 2021/II, MEDIAN SK

 

Zdroj: MML Omnibus, 2021/II, MEDIAN SK

 Televízia TA3 má najobjektívnejšie spravodajstvo aj podľa agentúry Reuters
Prestížny Inštitút Reuters na Oxfordskej univerzite robil aj tento rok prieskum najdôveryhodnejších médií. Výskumníci oslovili takmer 100-tisíc ľudí zo 46 krajín sveta. Opýtaní na Slovensku uviedli, že najviac dôverujú televízii TA3, a to až 65 % ľudí. Prieskum tiež ukázal, že v čase pandémie a globálnej krízy chcú ľudia najmä správy od nestranných a objektívnych médií, ktorým musia veriť.

Prieskum si tiež všíma to, že televízia TA3 v roku 2020 zaznamenala výrazný nárast sledovanosti. Médiá na Slovensku vtedy ovplyvnili najmä tri hlavné udalosti, a to pandémia koronavírusu, zmena vlády a súd s obžalovanými v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Dôvera v spravodajstvo v týchto ťažkých časoch stúpla. "Prešli sme si temnými časmi a veľká časť verejnosti si uvedomila, že spravodajské organizácie boli v tejto tme často akýmsi žiarivým lúčom," uvádza Rasmus K. Nielsen, riaditeľ Inštitútu Reuters.