Print this page

Investigatívna relácia Cez čiaru má novú moderátorku (VIDEO) Reprofoto Zastavme korupciu

Investigatívna relácia Cez čiaru má novú moderátorku. Po Pavlovi Fejérovi a Petrovi Kapitánovi sa tvárou relácie stala novinárka Eva Mihočková.

Reláciu Cez čiaru pripravuje Nadácia Zastavme korupciu. Investigatívnu reláciu odštartovala pred štyrmi rokmi, v čase, keď šéf RTVS Jaroslav Rezník zásahoval a rušil Reportérov. V miulosti reláciu pripravoval a moderoval bývalý šéf Reportérov Pavol Fejér, ten pred rokom odišiel pracovať na ministerstvo životného prostredia, kde niekoľko mesiacov pôsobil ako hovorca.

„Veľmi si cením možnosť odhaľovať korupciu a zlyhania spoločnosti v slobodných podmienkach tvorivého tímu Nadácie Zastavme korupciu. Ako novinárku ma to veľmi napĺňa a motivuje,“ komentovala novú pozíciu Mihočková.

Na tvorbe reportáži sa okrem nej podieľa Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu, dramaturgom a editorom je bývalý šéf spravodajstva a publicistiky RTVS Lukáš Diko, dnes šéfredaktor Investigatívneho centra Jána Kuciaka, kameru má na starosti dokumentarista Dominik Jursa. Reláciu istý čas moderoval aj Peter Kapitán.

Cez čiaru sa vysiela dvakrát mesačne na portáli sme.sk a na Youtube. Najnovší diel už moderovala Mihočková:

Eva Mihočková odišla z Trendu, v ktorom moderovala vlastnú politickú diskusiu Otvorene a predtým v tandeme s Mariánom Leškom reláciu Zo zadného sedadla. Začínala v STV, postupne pôsobila v redakciách televízií TA3, RTVS, portálu Euractiv.com a týždenníkov Plus7dní a naposledy Trend.