Print this page

Marián Leško odišiel od prezidentky, je späť v médiách Reprofoto JOJ

Bývalý politický komentátor Marián Leško po dvoch rokoch a pol skončil v Kancelárii prezidentky SR, kde pôsobil ako poradca pre vnútornú politiku.

„Dôvod, prečo som odišiel, bol, že som mal pocit, že moja úloha v prezidentskom paláci bola splnená, všetko sme nastavili a všetko fungovalo, ako má. Tak som si povedal, že urobil som, čo som mohol, a rád by som túto úlohu prenechal mladším, šikovnejším a krajším,” povedal pre Plus Jeden deň Leško.

"Rozhodol sa odísť do dôchodku. Jeho úlohy sú rozdelené medzi ďalších poradcov a zamestnancov prezidentskej kancelárie," povedal podľa TASR hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Leško je od štvrtka opäť súčasťou glosátorov relácie Sedem televízie JOJ.

Marián Leško začínal v roku 1982 ako redaktor týždenníka Nové slovo. V roku 1992 pracoval pre denník Pravda, potom krátko pre denník Práca. V roku 1994 kandidoval na spoločnej kandidátke predvolebnej ľavicovo orientovanej koalície štyroch politických strán Spoločná voľba. Od roku 1996 bol politickým komentátorom denníka SME, spolupracoval s Markízou pri tvorbe politických diskusných relácií, účinkoval v relácii Sedem s.r.o. a potom v relácii Sedem na JOJ. Pred príchodom do prezidentského paláca pôsobil v týždenníku TREND a v nadácii Zastavme korupciu.