Print this page

Slovenská sporiteľňa má vlastné profesionálne televízne štúdio (FOTO) MEDIA ROOM Slovenskej sporiteľne

V útrobách centrály Slovenskej sporiteľne vzniklo profesionálne multimediálne štúdio s parametrami reálnej televízie, z ktorého by mohla Markíza vysielať Televízne noviny či TA3 volebné vysielanie. Televízne štúdio vznikalo dva roky a pre Slovenskú sporiteľňu ho pripravovali ľudia, ktorí stoja za známymi projektmi ako SuperStar, Inkognito či CNN Prima News. 

Štúdio s neoficiálnym názvom MEDIA ROOM banka odštartovala na Mikuláša vianočným online eventom pre takmer 4 000 svojich zamestnancov na spôsob Telerána s názvom „Tešíme sa n Vianoce“. 40-minútové vysielanie obsahovalo rozhovory, správy aj zábavnú časť s live vystúpením speváčky Emmy Drobnej.

Štúdio je vybavené profesionálnymi technológiami, má digitálny LED horizont, dotykové LCD. Vďaka 4K snímacej technológii tak môže vytvárať video-obsah v televíznej kvalite.„Digitálna technológia a samostatná réžia nám za pár sekúnd umožňuje zmeniť farebnosť aj vizuálny mood štúdia. A tak môžeme vytvoriť spravodajský formát, diskusiu, či prezentáciu s akýmkoľvek backgroundom,“ povedal šéf komunikácie Slovenskej sporiteľne Štefan Frimmer. „Autorom myšlienky vybudovania multimediálneho štúdia v banke bol môj kolega z Brand HUB tímu Miro Marko. Postupne sme interne v banke túto myšlienku rozvíjali až do súčasnej podoby,“ dodal Štefan Frimmer. 

V MEDIA ROOM banka plánuje nielen rôzne živé vysielania, tlačové besedy, online konferencie, ale aj rôzne webináre, livestreamy, podcasty či hybridné mediálne eventy.Projekt vznikol v spolupráci Brand HUB tímu Slovenskej sporiteľne s expertmi z audiovizuálneho prostredia: režisérom Richardom Raimanom a architektom Jaroslavom Holotom, ktorý spolupracoval na projektoch ako Prima CNN News, SuperStar, Inkognito či Zem spieva, a spoločnosťou Optio,

„Technológia v štúdiu je postavená tak, že vieme vysielať 24 hodín denne,“ povedal pre Omediach.com režisér a konzultant projektu Richard Raiman. Kompletné vybavenie štúdia pre sporiteľňu zabezpečil víťaz tendra firma Optio.

Režisér a konzultant projektu Richard Raiman v akcii

Prečo má banka vlastné štúdio?

„Nebola to reakcia na koronu. Rozhodnutie ísť do projektu MEDIA ROOM padlo na jeseň 2019, no paradoxne covid nám v mnohom pomohol. Uvedomili sme si, že vytvárame veľa zaujímavého kontentu, či už do vnútra banky, pre klientov, pre verejnosť, pre partnerov, pre médiá. Už predtým sme to robili na veľmi slušnej úrovni. Štandardom bola veľká LED stena, či hybridné live eventy. No cítili sme, že to chce revolučný krok,“ vysvetľuje Štefan Frimmer, ktorý bol v minulosti redaktorom aj editorom spravodajstva televízie Markíza.

„Povedali sme si, že máme na to dôvody, schopnosti aj kvalitný obsah a vieme to s partnermi urobiť. Vedeli sme, že nechceme ísť do zeleného virtuálneho štúdia, ale že chceme mať reálne štúdio, stôl či dotykovú LED obrazovku.“ Pôvodný zámer bol, že štúdio bude na spôsob televízneho spravodajstva, kde sa bude robiť hlavne bankový obsah. „No vo finále sme si povedali, že doba sa mení a očakávania od lídra sú vysoké, máme výrazne mladšie publikum a tak sme pozmenili pôvodný formát štúdia,“ povedal šéf komunikácie banky.

„Banka je dnes digitálna IT firma s bankovou licenciou. Zároveň sme firma, ktorá sa venuje aj dôležitým spoločenským témam ako je zodpovednosť, finančná gramotnosť, udržateľnosť, venuje sa pomoci, vie poradiť. Rozhodli sme sa pustiť do digitálneho, inovatívneho a unikátneho projektu, ktoré posúva aj celu komunikačnú brandžu opäť o krok ďalej,“ dodal Frimmer.

Štúdio, ktoré má dve časti: jedna vyzerá ako spravodajské štúdio a druhá časť je uvoľnenejšia, ktorá sa dá prispôsobiť, meniť na tvorbu akéhokoľvek obsahu.Štúdio je podľa slov Raimana technicky vybavené na nepretržité online vysielanie. Má profesionálne kamerové vybavenie, čítačku a využíva interaktívne prvky, napríklad pri tlačových konferenciách, či livestramoch je možné interaktívne komunikovať s divákmi a online odpovedať na otázky.

Štúdio bude vysielať aj pre verejnosť

„Smerujeme k tomu, aby sme na pravidelnej báze a na rôznych online kanáloch vysielali aj pre verejnosť, napríklad o tom, ako investovať, ako rozmýšľať o hypotékach, ale aj to, čomu sa venuje naša nadácia, ako môžeme pomáhať. Máme veľa tém ohľadom finančnej gramotnosti, udržateľnosti. Myslíme si, že inovácie a digitál budú v bankovom sektore hrať čoraz väčšiu úlohu a chceme to robiť tak, aby to malo čo najväčší zásah,“ dodal Frimmer.

FOTO: Slovenská sporiteľňa