Print this page

Do TA3 sa vracia Richard Dírer Foto: TA3

Po 11 rokoch sa do TA3 vracia bývalý riaditeľ spravodajstva tejto televízie Richard Dírer. Tím televízie posilní od apríla 2022. Aktuálne sa bude venovať politickým témam v relácii V politike každý druhý víkend. Doterajší moderátor Rastislav Iliev zostáva moderátorom politickej diskusnej relácie, zároveň s ním TA3 počíta v ďalších projektoch. Do TA3 sa vracia aj bývalý moderátor Vlado Vondrák.

„Je to pre mňa takpovediac symbolické vrátiť sa do TA3 presne po 11 rokoch, a práve do relácie V politike. Vážim si ponuku televízie a veľmi sa teším z možnosti vrátiť sa k práci, ktorá mi toľké roky dávala zmysel,“ povedal staronový moderátor.

Richard Dírer začínal v slovenskej redakcii Deutsche Welle, bol moderátorom a redaktorom rádia Twist, moderoval politické diskusie v STV aj TA3. V TA3 bol šéfredaktorom spravodajstva a publicistiky odkiaľ pre nezhody s vtedajším generálnym riaditeľom TA3 Michalom Gučíkom odišiel. Od roku 2012 bol výkonným riaditeľom rádia Best FM, kde mal aj vlastnú reláciu „Dialógy s Richardom Dírerom." Približne v roku 2015 z médií odišiel a stal sa poradcom primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Neskôr bol riaditeľom centra komunikácie a podpory Finančnej správy SR.

Do TA3 sa Dírer vrátil po zmene majiteľa.

Podrobnosti: TA3 má nového šéfa aj majiteľa

„Politika v tomto náročnom období rezonuje, dnes možno omnoho viac sledujeme kroky politikov. Formát V politike patrí medzi naše top programy, má výbornú sledovanosť a snažíme sa mu venovať maximálnu pozornosť. Preto sme sa rozhodli posilniť jeho tím. Blížia sa komunálne a regionálne voľby, budeme robiť oveľa viac diskusií, preto je dôležité, aby mali moderátori vyvážené podmienky na kvalitné diskusie a prípravu,“ povedala Zuzana Martináková, riaditeľka spravodajstva a publicistiky.

Vlado Vondrák    FOTO: TA3

Do TA3 sa vracia aj bývalý redaktor Vlado Vondrák, ktorý sa vracia na obrazovky ako moderátor spravodajských formátov.