Print this page

V Taliansku podpálili vilu zabavenú ruskému moderátorovi Reprofoto Sejčas

V Taliansku ktosi podpálil vilu zabavenú ruskému moderátorovi Vladimírovi Solovjovovi, ktorý patrí k hlavným tváram ruských prokremeľských médií. Moderátorovi, ktorý je na sankčnom zozname Európskej únie, talianske úrady zabavili v oblasti Comského jazera tri nehnuteľnosti v hodnote ôsmich miliónov eur, uviedla agentúra AFP. Útokom čelili aj ďalšie Solovjoveve nehnuteľnosti.

Požiar vily v meste Menaggio vypukol v stredu ráno, ale podarilo sa ho rýchlo uhasiť. Podľa vyšetrovateľov bol oheň založený úmyselne. Horeli nahromadené pneumatiky. Škody ale nie sú nijako rozsiahle, dom bol vyprataný kvôli predchádzajúcim stavebným prácam.

Podľa starostu Menaggia Micheleho Spaggiariho ide o "protestný čin" proti vlastníkovi nehnuteľnosti. Cieľom protestu sa stali aj ďalšie Solovjove domy. Niekto sfarbil do vody vodu v bazéne či popísal steny sloganmi proti vojne. "Ešte pred mesiacom mnoho mojich spoluobčanov nevedelo, o koho ide," povedal Spaggiari, podľa ktorého Rus neudržiaval styky s miestnymi.

Taliansko od zavedenia únijných sankcií začalo zabavovať majetok ruských predstaviteľov a oligarchov. Väčšinou sa jedná o luxusné nehnuteľnosti a jachty. Podľa posledných údajov ministerstva financií z konca marca hodnota zabaveného majetku predstavovala okolo 900 miliónov eur.