Print this page

CME, matka Markízy, má nové vedenie

Adriana Sarba nahradili vo vedení CME dvaja manažéri.

 


Spoločnosť Central European Media Enterprises (CME) oznámila, že firma má nové vedenie. Christoph Mainusch a Michael Del Nin sú od 16. septembra 2013 noví výkonní riaditelia spoločnosti.

 

"S potešením oznamujeme, že Christoph a Michael vedú výkonný tím CME. Michael, ktorý pôsobil v predstavenstve CME od roku 2009, je bystrý manažér zdatný v mediálnom biznise a Christoph prináša bohaté skúsenosti z riadenia vysielania. Veríme, že ich zručnosti a skúsenosti sú správnou voľbou pre CME," komentoval ich uvedenie do funkcie Ronald Lauder, zakladateľ a predseda správnej rady CME.

Christoph Mainusch pôsobil ako konzultant spoločnosti Turner Broadcasting International. S prácou v médiách má 16 ročné skúsenosti. Zastával rôzne riadiace pozície v Alpha Media Group v Grécku, RTL Televizija v Chorvátsku a ACS Media GmbH.

Michael Del Nin pracoval v minulosti pre Time Warner, kde vykonával funkciu viceprezidenta pre zahraničnú a korporátnu stratégiu a neskôr mal na starosti komunikáciu so CME.

Koncom augusta spoločnosť oznámila odchod z riadiacich funkcií jej dlhoročného šéfa Adriana Sarbua.

Americká spoločnosť CME je mediálna spoločnosť, ktorá vlastní viacero televíznych spoločností v krajinách strednej a východnej Európe.