Po Ficovi bude v Modrom z neba aj Kaliňák

Po Ficovi bude v Modrom z neba aj Kaliňák

V najsledovanejšej relácii na trhu plnej emócií, sĺz a plnenia želaní obyčajným ľuďom bude po premiérovi účinkovať aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

 


Minister bude jedným z hlavných aktérov príbehu s dobrovoľnými záchranármi v najbližšom vydaní relácie. Účasť ministra v relácii pre Omédiách.com potvrdil šéf tlačového odboru ministerstva vnútra Ivan Netík. "Minister sa zúčastnil relácie na pozvanie moderátora Viliama Rozborila," povedal Netík.

Príbeh bude o deviatich záchranárskych zložkách, ktoré sa zúčastnili rozsiahleho pátrania po Mariánovi z Kysuckého Lieskovca, ktorého po tom, ako sa nevrátil domov, hľadali viac ako týždeň. Nakoniec ho našli, žiaľ mŕtveho. Pri hľadaní pomáhala polícia, vrtuľník Ministerstva vnútra aj dobrovoľné záchranárske zložky hlavne z Oravy a Gabčíkova.  Mama chlapca neskôr vyhlásila zbierku pre záchranárov. Tí si vyzbierané peniaze odmietli nechať a suma sa v Modrom z neba odovzdá chorému dievčaťu, ktoré ju potrebuje na lieky.

Minister bude prítomný v relácii, kde sa odovzdá šek rodine dieťaťa. Prítomným záchranárom Kaliňák odovzdá ministerské ocenenia a pre hlavných organizátorov záchranarskej akcie Orava rescue systém aj záchranársky čln.

  Odporúčame aj: Rozboril reaguje: Kaliňák je úradník, do Modrého z neba môže

Modré z neba je najsledovanejšou reláciou na trhu, politik má príležitosť ukázať sa v dojímavom príbehu. Podľa Netíka minister pozvanie nevyužil na propagáciu svojej osoby. „Snažíme sa podporovať dobrovoľné záchranárske zložky, pretože podobne, ako sa ukázalo pri povodniach pri ochrane majetku, aj teraz urobili kus dobrej práce, za čo si zaslúžia poďakovanie," povedal Netík.

V Modrom z neba už bolo viacero politikov, naposledy primátor Prešova Pavel Hagyari, predtým minister Martin Glváč, prezident Ivan Gašparovič. Najväčší rozruch vyvolala relácia v marci, do ktorej sa sám prihlásil premiér Robert Fico. Urobil tak po tom, ako sa v jednom z posledných vydaní Modrého z neba ťažko chorá matka dvoch detí posťažovala na svoju smutnú situáciu.

Požiadali sme aj o vyjadrenie Markízy, prítomnosť ministra v relácii televízia nekomentovala.