Print this page

V auguste začne vysielať nový športový kanál Canal+ Sport

V Česku na začiatku augusta odštartuje nový športový televízny program Canal+ Sport, ktorý bude dostupný aj na Slovensku. Jeho hlavným ťahákom má byť najvyššia anglická futbalová súťaž Premier League. Kanál bude spočiatku v Česku a na Slovensku dostupný v ponuke operátorov Skylink, freeSAT a Orange. S ďalšími prevádzkovateľmi televíznych platforiem Skylink rokuje. Uviedli to dnes zástupcovia Skylinku pri predstavení programu.

Vysielacie práva na Premier League pre Česko mala doteraz spoločnosť Telly, ktorá ju vysielala na kanáli Premier Sport. Ten bol k dispozícii v O2 TV a T-Mobile TV. "Teraz práva na vysielanie získal Skylink, ktorý súťaž plánuje vysielať na Canal+ Sport. V súčasnej dobe rokujeme o tom, za akých podmienok by mohol byť tento kanál k dispozícii v O2 TV," povedal ČTK hovorca O2 TV David Solnár.

Vysielanie Canal+ Sport začne 4. augusta futbalovým magazínom Najlepšie góly sezóny 2021/2022 a nasledovať bude program Fantasy Show z vlastnej produkcie, venovaný virtuálnej hre Fantasy Premier League. V piatok 5. augusta o 21:00 začína Premier League prvým zápasom medzi Arsenalom a tímom Crystal Palace. Pred ním sa môžu diváci tešiť na premiéru zápasového štúdia MatchTime.

Tematických televíznych staníc zameraných na šport v posledných rokoch podľa marketingového riaditeľa Atmedia Pavla Müllera neustále pribúda. V minulom roku sa napríklad k televíznym staniciam Nova Sport 1 a Nova Sport 2 pridala aj tretia a štvrtá sesterská stanica. Celkovo tak môžu diváci vyberať z takmer dvoch desiatok lokalizovaných športových kanálov. Sledovanosť kanálov sa pohybuje v stovkách tisíc divákov mesačne.