Print this page

Novými tvárami TA3 sú Katarína Korecká a Emma Tekelyová

Módna moderátorka z čias socializmu Emma Tekelyová najnovšie pripravuje na TA3 reláciu o šoubiznise. Do TA3 sa vrátila aj Katarína Korecká. Spolu s Petrom Bielikom pripravujú novú reláciu.

 


Medzi jesennými novinkami na TA3 je publicistická relácia Bravo! "Svet opery divákom v tejto relácii priblížia Katarína Korecká a Peter Bielik. Reláciu Bravo! si diváci budú môcť pozrieť buď v piatkovej premiére o 21:30 alebo v nedeľňajšej repríze," povedala šéfka spravodajstva TA3 Martina Kyselová.

Spoluautorom myšlienky je moderátor Peter Bielik, ktorý sa podľa tlačovej správy TA3 predstaví v netradičnej úlohe. „V Katke Koreckej sme získali vynikajúcu reportérku a rešpektovanú osobnosť s veľkými skúsenosťami z oblasti vážnej hudby. Veľmi sa teším na našu vzájomnú spoluprácu," povedal Bielik. Korecká sa podiela na relácii autorsky (redaktorka, moderátorka, dramaturgička) a Bielik je režisér.
Katarína Korecká vyštudovala divadelnú vedu a angličtinu. Viac ako 10 rokov pracovala v elektronických médiách: v spravodajstve TA3, STV a bola aj moderátorkou rádia Expres. Je organizátorkou Vianočného koncertu v Bratislave v SND a partnerkou ministra financii Petra Kažimíra.

Na televíznu obrazovku sa po rokoch vracia aj Emma Tekelyová známa ešte z relácií o móde z niekdajšej Československej televízie. Moderuje reláciu Showbiz s novým podtitulom „Móda – trendy – životný štýl."

Relácia Portrét tiež prešla zmenami. Moderátorka Katrin Lengyelová ju posunula viac k dokumentárnemu žánru, v ktorom osobnosti predstavuje aj cez výpovede ľudí a udalosti, ktoré ich ovplyvnili.

V jesennej štruktúre TA3 pokračuje s novými reláciami Rozhovory cez polnoc a Bez dresu s Dušanom Gabánim. Tím tvorcov Rozhovorov cez polnoc posilnil Norbert Dolinský, ktorý bude striedavo s Pavlom Kirinovičom sprevádzať divákov nielen nočnou talkshow, ale aj Dobrými správami.

Mení sa aj predpoveď počasia. Okrem nového vizuálu ku grafickej predpovedi postupne pribudne k rannému aj večerné moderované počasie.