Print this page

Foto: Markíza Foto: Markíza

V nedeľnej relácii O 5 minút 12 budú spolu diskutovať premiér Robert Fico a šéf KDH Ján  Figeľ. Pritom len pred pár dňami debatovali na podobné témy aj v rozhlase.

 


V relácii O 5 minút 12 na Jednotke bude v nedeľu s moderátorkou Martou Jančkárovou debatovať predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a podpredseda Národnej rady SR Ján Figeľ (KDH). Relácia bude prednahratá v nedeľu o 9:00, Jednotka ju odvysiela o 11:55.

 

Témami diskusie bude: štát ako jediný akcionár v materskej spoločnosti SPP; návrh skupiny poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády SR; zníženie odvodov pre nízkopríjmové skupiny zamestnancov; aktuálna politická situácia.

Na rozdiel od TA3 v štúdiu RTVS bude mať premiér aj politického oponenta. No zhodou okolností toho istého, akého mal v RTVS aj v stredu v relácii Z prvej ruky, kde debatovali o podobných témach.

Aktívnym z opozície v aktuálnej kauze SPP a odvolávania je skôr šéf Nova Daniel Lipšic, ten pozvaný do relácie nebol.

Požiadali sme RTVS o odpovede na otázky, prečo opäť volá toho istého politika z opozície, kto vyberal politikov, či si niektorí z diskutérov dal podmienku, s kým chce debatovať.
RTVS reagovala takto: „Dramaturgia diskusných relácií je výhradne v rukách RTVS. Rozhodujeme sa na základe udalostí, relevantnosti politických strán a aktuálnych tém. Tento týždeň rezonovali hlavne kauza SPP, udalosti v NR SR a medzi aktuálne témy určite patrí aj ústavný zákon o ochrane manželstva."