Print this page

Foto: Markíza Foto: Markíza

Minulý týždeň mal premiér a poslanci Smeru výhrady voči spôsobu spracovania povestného nočného rokovania na Markíze. Dnes (23. septembra) Úrad vlády zverejnil námietky voči redaktorovi televízie Markíza Tomášovi Veleckému, v minulosti pracoval ako ekonomický redaktor denníka SME.

 


„Markíza nechala tému o SPP spracovať redaktorovi, za ktorého reportáž o tej istej téme už v minulosti dostala sankciu od Rady pre vysielanie a retransmisiu," upozorňuje vo vyhlásení tlačový odboru Úradu vlády. Výhrady má špeciálne k redaktorovi Tomášovi Veleckému, na ktorého podľa informácií Omédiách.com mal Smeru už ťažké srdce aj v minulosti. A na Veleckého prišlo v tejto súvislosti viacero sťažností na licenčnú radu. Za podobnú tému spracovanú Veleckým udelila licenčná rada televízii sankciu, upozorňuje Úrad vlády.

 

Odporúčam aj: Fico a poslanci Smeru verejne protestujú proti Markíze

„Postup televízie je o to zarážajúcejší, že redaktor sa v inkriminovanej reportáži tiež venoval téme SPP, presnejšie jeho odkúpeniu spoločnosťou EPH, pričom neváhal použiť aj vety ako napríklad: "Vláda Roberta Fica uzavrela obchod s českými a slovenskými miliardármi." Pritom vláda Roberta Fica nič nekupovala, ani nepredávala a naopak, ako je známe, bola to vláda Mikuláša Dzurindu, ktorá predala SPP zahraničným investorom z Nemecka a Francúzska a tí ho následne predali EPH," píše sa vo vyhlásení.

"Nebudeme to komentovať," reagovala Markíza.

Celé vyhlásenie Úradu vlády a predchádzajúci Verejný protest.