Print this page

Futbalový fanúšik v Brazílii skončil vo väzbe, pobozkal na tvár reportérku (VIDEO) Reprofoto: ESPN

V brazílskom Riu de Janeiro skončil vo väzbe futbalový fanúšik, ktorý pred zápasom v živom vstupe náhle pobozkal na tvár reportérku. Novinárka ho obvinila zo sexuálneho obťažovania.

Správanie muža odsúdil aj brazílsky futbalový klub Flamengo, pred ktorého zápasom s argentínskym súperom sa incident odohral, ​​a televízna stanica ESPN, pre ktorú reportérka pracuje. Informoval o tom dnes denník El País.

Jésccia Dias v stredu pred štadiónom Maracaná informovala v živom vstupe o atmosfére pred zápasom Pohára osloboditeľov. V radostnej atmosfére okolo nej skákalo niekoľko fanúšikov, zatiaľ čo ona s úsmevom opisovala dianie pred štadiónom. Zrazu sa k nej jeden z fanúšikov zo strany naklonil, pobozkal ju na tvár a odbehol. Jej spolupracovníci potom muža vyhľadali a polícia ho zadržala.

Fanúšik Marcelo Benevides strávil hodiny vo väzbe, kým ho sudca prepustil. Ďalej bude kvôli sexuálnemu obťažovaniu stíhaný na slobode.

"Bol to len bozk na líce... Nie nebol," reaguje na sociálnej sieti reportérka a popisuje, čo sa počas živého vstupu, ktorý vyžaduje veľké nasadenie a sústredenie, dialo: "Predtým bolo veľa nadávok a obťažovania, pretože vstup trval dlho. Požiadala som o pokoj a aby nenadával. „Ospravedlnenie“ prišlo v podobe pohladenia pliec a bozku. Práve ma zavolali z redakcie a pripravovala som si pozíciu, je to logistika, ktorá si vyžaduje sústredenie. Prišiel ďalší pokus o bozk na rameno. ... Posledným aktom bol bozk na líce. Že to mohlo byť na ústa a nič by to nezmenilo. Počas práce som trpela sexuálnym obťažovaním a to je trestný čin. Nechcela som bozk, nechcela som náklonnosť, nechcela som stráviť 3 hodiny na policajnej stanici. Chcela som len pracovať."

"Jéssica, rovnako ako by to mala urobiť každá žena, podala oznámenie na polícii. ESPN a (spoločnosť) Disney odsudzujú akýkoľvek druh agresie voči ženám. Plne podporujeme našu reportérku a očakávame, že agresor bude potrestaný prísne podľa zákona," uviedla americká televízia a jej väčšinový vlastník. "Je poľutovaniahodné, že takéto zavrhnutiahodné činy, ktoré nereprezentujú náš národ, sa ešte dejú," komentoval incident klub Regatas de Flamengo.