Print this page

SledovanieTV aktualizuje aplikácie pre smart televízie

SledovanieTV v septembri aktualizuje aplikácie pre smart TV. Okrem nového vzhľadu a vylepšeného vyhľadávania sa môžu majitelia televízií LG a Samsung tešiť na funkciu profilov, ktoré zatiaľ na týchto platformách chýbali.

Od septembra sa môžu užívatelia SledovanieTV tešiť na vylepšené aplikácie pre chytré televízie LG. O niekoľko týždňov neskôr potom dorazí aktualizácia aj do televízií Samsung. Na prvý pohľad používateľa privíta úplne nová domovská obrazovka. Tá okrem množstva programov a obľúbených kanálov obsahuje aj TV tipy a odporúčania na zaujímavé programy.

Dlho očakávanou funkciou sú profily, ktoré používatelia už poznajú z iných platforiem. Novo môžu vytvárať, spravovať a prepínať profily aj na televízoroch Samsung.

Redesignom prešiel TV program (EPG). Ten je teraz prehľadnejší a intuitívnejší. Každý program má v hornej časti detail, kde sa okrem názvu a kanálu užívateľ dozvie aj ako dlho daný program trvá, rok jeho vydania a prečítať si môže aj krátky popis.

Nový dizajn získala aj párovacia obrazovka. Tá prináša hneď niekoľko možností prepojenia zariadení s užívateľským účtom zákazníka. Ten si môže vybrať z prehľadne ponúkaných variantov ten, ktorý mu najviac vyhovuje.

Rovnako ako na ostatných platformách, aj na smart TV sme pridali funkciu vyhľadávania. Vyhľadáva nielen medzi televíznymi reláciami, ale aj medzi filmami, seriálmi, alebo televíznymi stanicami.

„Sme radi, že sme mohli majiteľom chytrých televízií priniesť funkcie, ktoré sú obľúbené na iných platformách a zároveň vylepšiť vzhľad aplikácie. Najmä profily naši používatelia veľmi žiadali, preto nás teší, že sme im mohli vyhovieť. Veríme, že si zákazníci obľúbia aj novú podobu domácej obrazovky, ktorá teraz ponúka množstvo odporúčaného obsahu na mieru ich vkusu,“ hovorí Head of Marketing spoločnosti SledovaniTV Matěj Čičák.

SledovanieTV je IPTV, čiže internetová televízia, ktorá ponúka viac ako 200 televíznych kanálov a cez 100 rádiových staníc. Televízne vysielanie je možné pauzovať, pretáčať, služba umožňuje tiež spätné zhliadnutie v dĺžke až 30 dní či prepínať medzi jazykovými stopami, titulkami aj rôznou kvalitou vysielania od SD po 4K. Sledovanie TV funguje aj ako virtuálny videorekordér, k dispozícii je až 120-hodinový priestor pre záznam televízneho programu.
Aplikácia SledovanieTV je dostupná v celom rade rôznorodých zariadení. Stiahnuť ju je možné pre vybrané modely chytrých televízií od Samsungu, LG, Panasonicu, Hisense a tiež od výrobcu Vestel (napr. Toshiba, JVC, Sencor). Ďalej v televíziách a set-top boxoch so systémom AndroidTV od akéhokoľvek výrobcu (napr. Sony, Philips, Sharp, Thompson). Novinkou je aplikácia pre Amazon Fire TV Stick, samozrejmosťou je aj podpora Chromecastu a Apple TV.
Na televíziu sa dá pozerať na počítači v prehliadači a tiež na mobiloch a tabletoch so systémom iOS a Android. Skrátka neprídu ani majitelia telefónov s operačným systémom Windows, či mobilov značky Huawei a Honor. Absolútnou vychytávkou je aplikácia pre chytré hodinky Apple Watch, v ktorej je možné listovať v TV programe alebo počúvať rádia. Sledovanie TV funguje v sieti ktoréhokoľvek internetového poskytovateľa nielen v SR, ale v celej Európskej únii.
Sledovanie TV poskytuje IPTV ako konečným užívateľom, tak spolupracuje s viac ako 700 lokálnymi internetovými poskytovateľmi v ČR a na Slovensku a sústredí sa na expanziu do zahraničia.