Print this page

Viete prví: Markíza má nového riaditeľa, Ťapáková končí

Matthias Settele je menovaný novým generálnym riaditeľom TV Markíza.

 

 

Informácia Omédiách.com o tom, že Zuzana Ťapáková končí vo funkcii generálnej riaditeľky, sa potvrdila. V stredu majiteľ televízie - americká spoločnosť Central European Media Enterprises (CME) ohlásil príchod nového riaditeľa. Manažér CME Matthias Settele nahradí Zuzanu Ťapákovu na poste generálneho riaditeľa TV Markíza.

Settele má bohaté televízne skúsenosti. Bol napríklad konzultantom pre verejnoprávnu rakúsku televíznu stanicu ORF, či pracoval pre nemeckú skupinu RTL MTG / Viasat a Turner Broadcasting International.

 "Som rád, že v osobe Matthiasa získavame skúseného profesionála, ktorý povedie spoločnosť v týchto kritických časoch na trhu, ktorý považujeme za jeden z kľúčových," povedal Christoph Mainusch, výkonný riaditeľ CME. "Veríme, že Matthiasove bohaté skúsenosti z oblasti televízneho vysielania a produkcie budú pre nás prínosom. Rád by som taktiež poďakoval Zuzane za roky strávené v TV Markíza."

"Zatiaľ sa nebudem vyjadrovať," reagovala pre Omédiách.com Zuzana Ťapáková.

"Teším sa na riadenie tímu na Slovensku a som rád, že budem súčasťou úspechu Markízy a prispejem k rozvoju staníc a značiek naprieč všetkými médiami," reagoval Settele.

Matthias Settele pred nástupom do CME zastával pozíciu generálneho manažéra v spoločnosti Turner Nordic a Baltic a pôsobil ako senior konzultant pre rakúsku verejnoprávnu televíziu ORF. Taktiež bol televíznym a produkčným konzultantom pre viaceré medzinárodné televízne skupiny vrátane RTL Group, MTG/Viasat group a Turner Broadcasting International, ako aj televízne stanice, produkčné spoločnosti a univerzity v rámci Európy. Pred začiatkom dráhy konzultanta pracoval ako Senior Vice Prezident pre obchodné záležitosti pre spoločnosť RTL v Nemecku.

Podľa informácií Omédiách.com televízia sa už pripravuje na jeho príchod.