Print this page

RTVS si vo vysielaní uctí hudobnú legendu Mira Žbirku Foto: Facebook Miro Žbirka

Dnes v piatok 21. októbra by Miroslav Žbirka oslávil životné jubileum 70 rokov. Legendárneho speváka, hudobníka si vo vysielaní pripomenie RTVS v priebehu aj najbližších viacerých dní.

Dvojka si legendu slovenskej hudby uctí v piatok 21. októbra o 16.00 h reláciou Anjeli strážni a večer o 21.50 h posledným samostatným koncertom Mira Žbirku na Slovensku pod názvom Mosty Gesharim: MIROSLAV ŽBIRKA.

Rádio Slovensko si hudobníka uctilo v relácii Dobré ráno, Slovensko! Mekymu Žbirkovi je venovaná aj celotýždňová rubrika Príbeh na týždeň, ktorú Rádio Slovensko vysiela každý pracovný deň po 11.30 h a pripravuje ju Roman Bomboš. V sobotnom vysielaní, 22. októbra po 13.00 h odvysiela Rádio Slovensko reprízovú reláciu Túto hudbu mám rád – Miro Žbirka, ktorá bola nahrávaná pri príležitosti jeho 50. narodenín.

Poctu legendárnemu Mekymu vzdali aj Marián Čekovský spolu s deťmi v nedeľnom programe Čekyho hudobný labák. Čeky a jeho malí hostia spojili dokopy tri známe skladby – Denisa, 22 dní a Biely kvet, ktoré aj po dlhých rokoch zostávajú hitmi a vznikol z toho videoklip.

Rádio_FM sa počas týždňa v prúdovom vysielaní v moderátorských blokoch vracia k odovzdávaniu ostatných Rádiohláv Rádia_FM, kedy bola Mekymu Žbirkovi udelená Cena za prínos do hudby, ktorú prevzala manželka Katka. Do rotácií sú zaradené aj skladby, ktoré na Rádiohlavách v rámci pocty Mekymu odzneli. Rádio_FM informuje poslucháčov aj o výstave Roky a dni, ktorá sa začiatkom budúceho roka presťahuje z Prahy do Bratislavy. V piatok sa budú Mekymu Žbirkovi o 18.00 h venovať Baláž&Hubinák v špeciálnom pásme.