Print this page

Traja odvolaní šéfovia spravodajstva RTVS už majú svoje miesta, jeden ide na rodičovskú Ilustr. foto: RTVS

Vysielanie hodinového prejavu Roberta Fica v deň pripomenutia udalostí 17. novembra stál miesto takmer všetkých členov vedenia spravodajstva a publicistiky.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj sa hneď nasledujúci deň stretol so zodpovednými a výsledkom bolo odvolanie 4 členov vedenia sekcie spravodajstva a publicistiky.

Podrobnosti: Po prejave Fica v RTVS padali hlavy: Machaj zosadil takmer celé vedenie spravodajstva

Mária Hlucháňová, ktorá označila vysielanie prejavu za chybu a podľa informácií Omediach.com ponúkla funkciu, odišla z pozície hlavnej šéfky - riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS. O svoje funkcie prišli Alfonz Šuran, ktorý bol intendantom RTVS :24, šéfdramaturg RTVS :24 Peter Nittnaus a  vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky Andrea Fajnorová.

Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bol poverený Miroslav Frindt, ktorý v spravodajstve RTVS pôsobí od roku 1999 na viacerých pozíciách.
RTVS odmietla odpovedať na otázky, či odvolaní ostávajú pracovať v RTVS a kto ich nahradí, s tým, že mená budú komunikovať po zasadnutí Rady RTVS.

Bývalí členovia vedenia spravodajstva ostávajú po odchode zo svojich pozícií v RTVS, potvrdil to pre SME Machaj. „Pani Hlucháňová bude zatiaľ projektovou manažérkou, ktorá bude riešiť rozbehnutý proces úprav spravodajského štúdia, a takisto administratívne pozadie súvisiace napríklad s materiálmi, ktoré treba do konca roka predložiť Rade RTVS,“ povedal pre SME generálny riaditeľ RTVS. Fajnorová bude pôsobiť ako dramaturgička aktuálnej publicistiky a Šuran ako redaktor. Nittnaus odchádza na jeden rok na rodičovskú dovolenku.

Okrem šéfa sekcie spravodajstva a publicistiky, ktorým je poverený Miroslav Frindt, sa vyriešila zatiaľ pozícia intendanta :24. Machaj touto funkciou poveril editora spravodajstva Juraja Helbicha.

Dve zo štyroch uvoľnených pozícií ostanú nateraz neobsadené, povedal pre SME Machaj. Môže to tak ostať aj niekoľko mesiacov. Do konca roka to má byť doriešené, povedal riaditeľ na zasadnutí Rady RTVS.