Print this page

Začína nová kuchárska šou Pravidlá mojej ženy (VIDEO) Reprofoto RTVS

V nedeľu 15. januára odštartuje na obrazovkách RTVS svetoznáma kuchárska šou, v ktorej si dva páry pod vedením michelinského šéfkuchára Petra Duranského zmerajú svoje sily v príprave chutných jedál. Kuchársku novinku budú môcť diváci sledovať každú nedeľu o 18.20 h na Jednotke.

Nová súťažná kuchárska relácia RTVS Pravidlá mojej ženy vychádza zo svetoznámej šou, v ktorej si dva páry pod vedením skúseného šéfkuchára zmerajú svoje sily v príprave chutných jedál. Súťaž sa skladá z dvoch kôl.

V 1. kole je úlohou žien z každého súťažiaceho páru navariť zadané jedlo pod vedením šéfkuchára. Muži zo súťažných párov nemajú žiadne informácie o pripravovaných jedlách. Po ukončení varenia so zaviazanými očami ochutnávajú pripravené jedlá a výlučne podľa chuti udeľujú body.

V 2. kole šéfkuchár odhalí súťažný recept, ktorý majú pripraviť muži zo súťažných párov a ženám z každého súťažného páru odovzdá v obálke postup jeho prípravy. Ženy následne navigujú mužov pri príprave určeného jedla prostredníctvom dorozumievacieho zariadenia a obrazovky. Po 2. kole ženy so zaviazanými očami ochutnávajú jedlá, ktoré uvarili muži a výlučne podľa chuti udeľujú pripraveným jedlám body.

Jedlá ochutnáva aj šéfkuchár a podľa svojho uváženia udeľuje body pre jednotlivé súťažné páry, ktorými ohodnotí prípravu jedál ženami oboch súťažných párov v 1. kole, jedlá pripravené mužmi v 2. kole a celkovú spoluprácu každého zo súťažných párov počas celej súťaže. Súťaž vyhráva ten súťažný pár, ktorý dosiahne v celkovom hodnotení vyšší počet bodov. Tento pár získava cenu v súťaži a postup do ďalšej relácie, v ktorej si bude súťažiť s ďalším súťažným párom.

„Je to pre mňa niečo nové, keďže ide o úplne odlišnú formu varenia, na akú som zvyknutý. Samozrejme, teším sa a dúfam, že odovzdám súťažiacim niečo z toho, čo som sa sám naučil, kus seba a možno to zmení ich pohľad na prípravu jedál a varenie celkovo. Moderátorská pozícia bude pre mňa niečo úplne nové a mám voči tomu samozrejme rešpekt, ale beriem to ako novú výzvu v mojej kariére a pevne verím, že diváci sa môžu tešiť na veľmi chutné recepty, ktoré si budú môcť pripraviť doma,“ povedal Peter Duranský.

Šou Pravidlá mojej ženy budú môcť diváci sledovať od 15. januára každú nedeľu o 18.20 h na Jednotke.