Print this page

Podozrivý dôchodca, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS, vlastnil zbraň (VIDEO) Reprofoto RTVS

Národná kriminálna agentúra dnes v rámci policajnej akcie s krycím názvom FRANCESCO zadržala 70-ročného muža z Poltára, ktorý je podozrivý z vyhrážok moderátorke RTVS Marte Jančkárovej.  Podozrivý bol nebezpečný, pretože doma vlastnil zbraň, oznámil dnes v RTVS počas prednatáčania relácie Silná zostava vyšetrovateľ NAKA Ľubomír Daňko.

Podozrivý muž sa telefonicky vyhrážal moderátorke, polícia ho vypátrala pomocou telefónneho čísla a previezla na výsluch do Bratislavy.

„Žiadali sme Okresnú prokuratúru Bratislava I na súhlas na zadržanie tejto osoby, ako aj na to, aby sme mohli vykonať trestné úkony na základe trestného poriadku. Prokurátorka sa obrátila na príslušného sudcu Okresného súdu Bratislava I a ten až dnešného dňa rozhodol o týchto úkonoch. Ja ich nemôžem konkretizovať, ale súhlas na vykonanie úkonov nám nedal,“ povedal Daňko.

Domovú prehliadku polícia nemohla urobiť, podľa šéfa NAKA službu konajúci sudca Branislav Harabin z Okresného súdu Bratislava I na to nedal súhlas. „Museli sme sa zariadiť, osobu sme zadržali. Pre nás tá osoba bola nebezpečná aj z toho dôvodu, že má doma legálne držanú strelnú zbraň. Vykonávali sme všetky opatrenia tak, aby sa nič nestalo,“ povedal Daňko v relácii. Polícia zbraň zabezpečila.

Odporúčame aj: Útok na moderátorku RTVS sa dal očakávať, mal totiž nebezpečnú politickú predohru

Moderátorke RTVS Marte Jančkárovej po slovných atakoch zo strany Smeru prišlo niekoľko vulgárnych správ, kde sa jej vyhrážali znásilnením, likvidáciou a adresovali jej vulgárne nadávky.
Reláciu Silná zostava odvysiela RTVS v piatok o 22:15 na DVOJKE. Hosťami bude okrem Daňka aj moderátorka Marta Jančkárová a redaktorka Denníka N Monika Tódová.