Print this page

Matovič označil komentátora JOJ v živom vysielaní za odpad (VIDEO) Reprofoto JOJ

Igor Matovič v relácii Na hrane kritizoval komentátora televízie JOJ Arpáda Soltésza.

"Arpáda Soltésza som označil za odpad a myslím si, že je to odpad novinárskej brandže," povedal vo vysielaní televízie JOJ Matovič a vysvetľoval, prečo kritizoval novinára JOJ aj na facebooku. Tentokrát šéf OĽANO vyčítal Soltészovi vetu zo statusu, že "dobrý novinár je len mŕtvy novinár". "Jednoducho, vymyslel si vetu, ktorú som ja nikdy nepovedal... Je podlé, ak sa niekto takto správa, a zároveň sa skrýva za Jána Kuciaka. Tak, ako sú ľudia dobrí a zlí, tak sú aj novinári dobrí aj zlí. A pán Soltész je zlý človek... Váš kolega vyzýva na strieľanie ďalších novinárov za to, že sú kresťania, to je hanba novinárskej obce, vy by ste sa mali voči tomu ohradiť,“ reagoval Matovič na otázky moderátorky, či po útoku na Martu Jančkárovú nemieni zmeniť rétoriku voči novinárom.

Vyjadrenie Matoviča o novinároch a Arpádovi Soltészovi začína približne od 2:22:

„Kým mi Igor Matovič primitívne nadáva, je to tá najlepšia spätná väzba, akú môžem dostať. Keď o mne v televíznej diskusii povie, že som "vyzýval k zastreleniu iného novinára", bude musieť uniesť dôkazné bremeno svojho tvrdenia. Od poslanca národnej rady v živom vysielaní celoslovenskej televízie už takáto lož nie je zábavná facebooková prestrelka, ale vedomý pokus o diskreditáciu,“ napísal na facebooku Arpád Soltész.

Matovič sa pri kritike Soltésza odvoláva na konflikt medzi Soltészom a jeho bývalým kolegom z Investigatívneho centra Jána Kuciaka Matejom Gapšarovičom a na jeho článok na webe Štandardu v roku 2021, na ktorý vtedy oficiálne reagovalo aj Investigatívne centrum Jána Kuciaka.