Print this page

Nový večerníček vyhral prvú cenu

Nový rozprávkový seriál Mimi a Líza získal na medzinárodnom festivale animovaných filmov Tofuzi v Gruzinsku cenu za najlepší animovaný televízny seriál.

 

 

Na televíznu obrazovku sa nový 13-dielny pôvodný slovenský večerníček o dvoch dievčatách z paneláka poslušnej Mimi a bláznivej Líze dostane už v decembri.
„Celý tím, ktorý za Mimi a Lízou stojí, sa z tohto úspechu veľmi teší. Je to vlastne prvé ocenenie pre Mimi a Lízu, hoci už za sebou má selekciu na iné veľké festivaly. Tešíme sa hlavne z toho, že cenu dostal po dlhej dobe pôvodný slobodný večerníček," povedala autorka a režisérka večerníčka Katarína Kerekesová.
V roku 2011 bola Kerekesová ako prvá zo Slovenska vybratá so seriálom Mimi a Líza na Cartoon Forum.

 

Mimi a Líza prináša dobrodružné príbehy dvoch dievčatiek z jedného činžiaka, ktoré odhaľujú tajuplné, fantastické svety svojich susedov.
Seriál neprináša iba mnoho dobrodružných a vtipných momentov, ale aj posolstvo o nutnosti tolerovať všetky deti bez rozdielu. Malá Mimi je totiž slepá. Kerekesová však jej svet nezobrazuje ako sivý a smutný, práve naopak. Mimi je silná postava, ktorá čokoľvek okolo seba vníma veľmi intenzívne ostatnými zmyslami a často práve vďaka nim dokáže vyriešiť zložitý problém. Mimi tak nielen Líze, ale aj detskému divákovi dokazuje, že svet slepého dieťaťa môže byť vlastne veľmi farebný a oplatí sa ho spoznať.
Na Slovensku bol projekt Mimi a Líza podporený grantom Audiovizuálneho fondu a RTVS je koproducentom. Producentsky projekt zastrešuje spoločnosť Fool Moon.