Print this page

Foto:TA3 Foto:TA3

Podľa informácií Omédiách.com moderátor a redaktor TA3 Peter Bielik je novým zástupcom šéfredaktora spravodajstva televízie TA3. Bielik je známy ako dlhoročný moderátor relácie Téma dňa.

 

 

Informáciu o novej pozícii v televízii potvrdil pre Omédiách.com Bielik. "Považujem to za prejav dôvery vedenia po 12 rokoch, čo som v TA3," povedal Bielik s tým, že neplánuje zavádzať radikálne zmeny.

Šéfredaktorkou spravodajstva je Martina Kyselová. Pozícia zástupcu šéfredaktora v súčasnosti v televízii nebola.

Prístup Bielika v relácii Téma dňa je vnímaný kontroverzne. Kým napríklad Štefan Harabin netají spokojnosť a pochvaľuje si priestor, ktorý mu vytvára v relácii moderátor, viacerí opoziční politici netajili výhrady. Napríklad spôsob pozývania hostí mu vyčítal Ivan Mikloš a takmer osobný spor mal redaktor s bývalým ministrom obrany Ľubomírom Galkom.

Najväčšie pobúrenie za posledné obdobie vyvolala Téma dňa s Danielom Lipšicom. Martin Hanus po nej označil moderátora za Hanbu slovenskej žurnalistiky a ozvali sa aj nespokojní diváci.
Naopak SSN jeho prácu často oceňuje. Bielik býva pravidelne nominovaný na Cenu SSN, ktorú už aj získal.

Odporúčame aj: Bielika nominovali na Cenu SSN, v komisii bola jeho mama

Bielik je absolvent Katedry žurnalistiky na Univerzite Komenského v Bratislave. V minulosti pracoval v rádiu Zóna, Slovenskej televízii, v TV Luna a v TV Markíza.