Print this page

Foto: TA3 Foto: TA3

Diskusná relácia O 5 minút 12 bude mať nového moderátora. Ten príde rovno do najlepšieho, do povolebného štúdia.

 

 

Martin Strižinec, známy ako moderátor komerčného rádia, od novembra bude hlavným politický moderátorom Rozhlasu a televízie Slovenska. V relácii O 5 minút 12 nahradí jej dlhoročnú moderátorku Martu Jančkárovú.

 

Na rozdiel od mnohých predchádzajúcich moderátorov O 5 minút 12 Strižinec nebol novinárom, ktorý sa venoval politike ako aktívny politický novinár.  V rádiu bol moderátorom, v TA3 bol moderátorom správ. V TA3 moderuje reláciu Debata, do ktorej chodia aj politici, ale je to skôr doplnková diskusná relácia. Hlavnou politickou diskusnou reláciou v TA3 je V politike, ktorú moderuje Ľuba Oravová a Rene Medzihradský.

Vedenie RTVS však Strižincovi verí a bez zahriatia pôjde rovno do špeciálneho vydania O 5 minút 12, v nedeľu 10. novembra po prvom kole župných volieb.

So Strižincom má RTVS veľké plány. „Už dnes vieme, že bude vystupovať aj v ďalších projektoch, spojených napríklad s voľbami," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš.

S novým moderátorom sa mení aj dramaturgia relácie, ktorá by podľa Kadaša mala „zatraktívniť jej obsah." Naplánované sú aj ďalšie zmeny, ktoré RTVS zatiaľ nechce konkretizovať.

Marta Jančkárová bude hlavnou moderátorkou analytickej relácie Správy a komentáre. Aj pri nej majú byť zmeny. „Plánujeme zmeny v obsahovej skladbe relácie. Ide však o zmeny, ktoré nenastanú okamžite, ale postupne v priebehu nasledujúcich mesiacov a budú vychádzať z diskusií s moderátormi Martou Jančkárovou a Mirom Frindtom ako aj s dramaturgami relácie," dodal Kadáš.

Martin Strižinec (1982) vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte v Bratislave. V minulosti pracoval v rádiu Expres. Od roku 2009 bol moderátorom spravodajstva TA3, od roku 2011 moderuje reláciu Debata. Pracuje aj ako šéfredaktor spravodajstva v Anténa Hitrádio.