Print this page

Štefan Hríb má ďalšiu talkshow - Otázky zo salóna Foto: .týždeň

Medzi hosťami Štefana Hríba na pôde SND bude Roman Polák, Táňa Pauhofová a Emília Vašáryová.

 

 

Nová talkshow Otázky zo salóna odštartuje budúci týždeň 5. decembra večer. Šéfredaktor .týžďňa a relácie Pod Lampou bude pravidelne raz za mesiac debatovať aj v SND v novom priestore s názvom Modrý salón.

„V novej talkshow Otázky zo salóna sa provokatívnym spôsobom spoja témy hier zo súčasného repertoáru Činohry SND s reálnym svetom okolo nás. Hosťami budú na jednej strane autori, režiséri a herci SND, na druhej ekonómovia, kňazi, či politici. Modrý salón bude miestom odvážnych otázok, humoru a komornej hudby," píše SND v tlačovej správe.

Hríba oslovil riaditeľ Činohry SND Roman Polák. „Štefan Hríb je osobnosť, ktorá dokáže klásť podnetné, vzrušujúce a neočakávané otázky", myslí si Polák.

„Otázky z Modrého salóna vnímam ako nadstavbu dlhodobej spolupráce .týždňa so Slovenským národným divadlom", povedal Štefan Hríb. „Teším sa na konfrontácie ľudí, ktorých nespája rovnaký názor, ale tvorivosť a zaujímavé videnie sveta".

V prvej diskusii bude debatovať s Romanom Polákom a generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Tatra banky Igorom Vidom na tému „Sme otroci peňazí?"

Láska, sex alebo sloboda? je témou januárovej debaty (14. januára 2014), kde si Hríb pozval členku Činohry SND Táňu Pauhofovú a k nej renomovaného psychiatra, aby sa ich opýtal, prečo je sex občas silnejší než láska a či je sloboda vo vzťahu nadovšetko.

Treťou Otázkou z Modrého salóna 11. februára 2014 bude starnutie. O tejto téme bude Hríb diskutovať s herečkou Emíliou Vášáryovou a sociológom Martinom Bútorom.