Print this page

Maškrtničkári sa vrátili. S novou reláciou

Tvorcovia známej relácie pre deti Maškrtníček sú späť na obrazovke RTVS, ale s úplne novou reláciou.

 

 

RTVS v nedeľu uviedla na Jednotke premiéru nového zábavno – kreatívneho cyklu pre tvorivé deti a ich rodičov „Zázračný ateliér". Bývalí moderátori Maškrtníčka však už nevarili ale objavili nový priestor, ateliér, ktorý si zdobili. Vyrábali pečiatky, baliaci papier, maľovali steny ale aj malého škriatka.

Nová kreatívna relácia je určená pre starších predškolákov a Mladších školákov. Jeden diel má 26 minút. V súčasnosti sa vysiela v nedeľu dopoludnia. Do budúcna sa jednotlivé diely rozdelia a budú vysielané ako samostatné osemminútovky podvečer na Dvojke.

 

„V Zázračnom ateliéri budeme variť, lepiť, strihať, záhradníčiť...," povedala pre Omédiách.com Jana Šebová, ktorá spolu s manželom Tomášom Šebom účinkuje aj pripravuje celú reláciu. Deti oboch poznajú z Maškrtníčka, ale aj z putovného zábavného Divadla Maškrta.

 

 „Sme s manželom opäť autormi námetu, pripravujeme si sami scenáre aj všetky výtvarno – záhradno – kulinárske artefakty, čomu sa veľmi tešíme. Je to práca, ktorú robíme radi, s láskou a nasadením," povedala Šebová.

Odporúčame aj: Maškrtníček končí, uvoľňuje miesto pre súťaž Venduly Svobodovej

Občas budú účinkovať v relácii aj deti.

„Raz do mesiaca budeme uvádzať listáreň –galériu, kde sa budú môcť prezentovať výtvory detí, ktoré nám do relácie pošlú svoje výtvory."

Relácia sa vyrába interne v Košickom štúdiu na základe zmluvy so štátom. Hudbu pripravuje Marián Čekovský.