Print this page

Búrlivé víno pokračuje aj na jeseň, ale bez niektorých tvorcov Foto: Markíza

Televízia Markíza ohlásila, že už chystá štvrtú sériu Búrlivého vína, ktorú chce do vysielania priniesť na jeseň. Tím seriálu sa ale zmení.

 

 

„Búrlivé víno sa od začiatku svojho vysielania stalo najúspešnejším slovenským seriálom súčasnosti a preto ho televízia plánuje vysielať aj na jeseň," povedala riaditeľka programových služieb TV Markíza Silvia Majeská.

Tím relácie sa ale zmení. Zo seriálu bola podľa Nového Času prepustená Danica Haláková, ktorá bola supervízorom a jedna z dvoch kreatívnych producentiek. Spolu s ňou odchádza aj jeden z režisérov Braňo Mišík a výkonný producent Pavol Polner. „Rozhodla som sa založiť firmu s ľuďmi, s ktorými rada pracujem a mám ich rada. Chcela som robiť veci kvalitnejšie a lepšie najmä pre diváka. Seriózne som svojmu zamestnávateľovi oznámila, že mám firmu a aj napriek tomu, faktúru. Prišlo toto - na hodinu ma vyhodili," povedala pre Nový Čas producentka.

„Prišlo k nezhodám s vedením televízie, pretože som už dlhodobo upozorňovala na tlak súvisiaci s množstvom práce.  Napriek tomu sme udržali kvalitu seriálu na vysokej úrovni," dodala.

Foto: Markíza

Odchod troch ľudí seriál neohrozí. „Pripravujeme už štvrtú sériu. Nakrúcanie pokračuje. Tím scenáristov pokračuje rovnako ako doteraz," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová.

Prípravu denného seriálu majú na starosti dvaja až traja režiséri. Seriál rozbiehal režisér Matúš Libovič a v súčasnosti pracuje na projekte aj Marián Tutoky z Paneláku, pokračuje aj kreatívna producentka Katarína Moláková a približne osem scenáristov.

 Búrlivé víno sledovalo od jeho štartu 1. januára 2013 do 4. februára 2014 podľa údajov PMT/TNS SK v priemere 742-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Prvé mesiace vysielala Markíza seriál pred Televíznymi novinami, v apríli minulého roka ho presunula do prime-time. Seriál má najviac divákov v kategórii mladých žien od 15 do 24 rokov s priemerným trhovým podielom 46,4 percent.