Print this page

Onedlho Súdnu sieň nahradí nový seriál Ochrancovia

Ochrancovia je názov nového televízneho seriálu, kde sa budú riešiť problémy ľudí, spory, ktoré sa týkajú civilného práva. Projekt nadväzuje na Súdnu sieň.

 

 

„Seriál bude spracovávať reálne životné príbehy, no budú ich hrať skutoční herci, ktorí sa budú vžívať do osudov jednotlivých postáv," avizuje televízia.

Prvý diel odvysiela televízia 3. marca. Vysielať sa bude podvečer namiesto Súdnej siene pred hlavnými správami. V januári v tom čase JOJ vysielala seriál Klan – V dobrom a zlom. Keďže nemal očakávanú sledovanosť, vedenie ho preložilo na Plus.

Odporúčame aj: Klan na JOJ nečakane skončil. Ani druhý pokus nevyšiel

Seriál spracováva reálne životné príbehy, napríklad rozvod, spory o dieťa, o majetok. Namiesto vynesenia rozsudku budú mediátori hľadať kompromis mimo súdnej siene, medzi oboma stranami. „Čo prípad, to jeden skutočný príbeh, v ktorom tvorcovia paralelne rozohrajú riešenie problému v prostredí mediačnej kancelárie. Diváci sa stanú svedkami „dramatického" príbehu jednotlivých aktérov televíznym spracovaním," avizuje televízia.

Namiesto sudcov a prostredia súdnej siene v novej šou budú mediátori a detektívi, ktorí sa snažia riešiť kauzy dohodou. Seriál sa bude odohrávať v priestoroch mediačnej kancelárie, ale aj v exteriéroch.

V úlohe mediátorov sa objavia herci z projektu Súdna sieň - Renáta Názlerová v úlohe hlavnej mediátorky Renáty Rumanovej a jej kolegov a zamestnancov budú hrať Petra Palevičová a Juraj Štubniak. Novými tvárami bude Renáta Ryníká, Milan Malinovský a Bibiana Ondrejková.

Synopsa prvej časti:
Deti na polovicu
Medzi Romanou a Alexom bola veľká láska. Dali sa dokopy ešte na škole, vzali sa, narodili sa im dvojičky. Na prvý pohľad rozprávka. No z tej sa postupne stávala nočná mora. Romane začalo prekážať, koľko Alex pracuje, starostlivosť o dvojičky ju čoraz väčšmi vyčerpávala. A Alex ju začal obviňovať, že je frigídna a našiel si milenku. Láska sa zmenila na nenávisť a manželia si začali robiť samé schválnosti. Vyvrcholilo to, keď sa rozhodli, že si pri rozvode rozdelia deti. A obrátili sa na našich Ochrancov, aby im s tým pomohli...