Print this page

Za záber na zrazené deti dostala Markíza pokutu

Licenčná rada rozdávala pokuty. JOJ sa ušla za rekamu, Markíze za to, že ponúkala program nevhodný pre deti a slabšie povahy.

Markíza dostala pokutu 700 eur za odvysielanie príspevku Bezpečne do školy v Televíznych novinách v auguste minulého roka, ktorý obsahoval autentické obrazové informácie zachytávajúce zrazenie detí osobnými motorovými vozidlami. Televízia odvysielala tieto zábery bez zaradenia slovného upozornenia o ich nevhodnosti pre maloletých divákov.

Markíza dostala aj pokutu päť tisíc eur za porušenie ustanovenia zákona o ochrana maloletých v programe Dva a pol chlapa z augusta minulého roka, ktorý podľa rady napriek obscénnemu vyjadrovaniu označila televízia ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov.

Joj dostala pokutu päť tisíc eur za viacero prehreškov, za to, že zreteľne nebola oddelená reklama od iných programov Panelák v septembri minulého roka odvysielaním komunikátov označujúcich za sponzorov programu spoločnosti Unilever Slovensko a Kláštorná a pred programom VyVolení – Dom snov odvysielaním komunikátu označujúcom za sponzora Citroën Slovakia. Pokuta bola aj za prekročenie povoleného limitu reklamy.