Print this page

Gašparovič uvažuje, že pred voľbami vystúpi v RTVS s výzvou

Aj súčasnému prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi veľmi záleží na tom, kto bude jeho následovníkom. Netají, že podporuje Roberta Fica. 

 

 

V stredu 19. marca tlačové oddelenie prezidenta Ivana Gašparoviča vydalo jeho spoločné vyhlásenie s bývalými prezidentmi Rudolfom Schusterom a Michalom Kováčom, kde nepriamo podporili voľbu politika, čiže Roberta Fica.

V rozhovore pre Pravdu na otázku, či vystúpi aj v televízii s príhovorom, odpovedal: „Rozmýšľam, že by som vystúpil s výzvou občanom, aby rozhodnutie, kto bude prezidentom, bolo jednoznačnejšie a vyjadrené oveľa väčšou časťou občanov. Nie je totiž pravda, že funkcia prezidenta nie je rozhodujúca. Prezident môže veľmi pozitívne, ale aj negatívne ovplyvniť politiku štátu," povedal aktuálny prezident.

„RTVS doposiaľ nemá informáciu, ani oficiálnu žiadosť z prezidentskej kancelárie o vstup prezidenta Ivana Gašparoviča do vysielania," reagovalo tlačové oddelenie RTVS. Otázku, či poskytne RTVS priestor, ak sa prezident ozve, RTVS nekomentovala.

Gašparovič tvrdí, že podporoval Fica už pred prvým kolom volieb. „Nevyjadril som sa menovite, lebo poznajúc médiá, hneď by písali, že prečo sa vyjadrujem pred voľbami o Ficovi. V druhom kole už hovorím jednoznačne a som rád, že sa ku mne pridali aj predchádzajúci prezidenti," povedal Gašparovič pre Pravdu.