Print this page

Babička to v talentovej show roztočila. Tancom valcuje internet Foto: Britain's Got Talent

Vystúpenie takmer 80 ročnej dámy vyrážalo dych divákom, aj porote. Za dva dni video s akrobatickou babičkou videli milióny.


V sobotu odštartovala vo Veľkej Británii ďalšia séria známej talentovej šou Got Talent's. Pred porotu predstúpila neobvyklá dvojica: Paddy a Nico. Paddy – dáma v rokoch, sporo odetá v tradičnom oblečení latinsko-amerických tanečníc a vedľa nej vysoký a výrazne mladší Nico.

Dvojica sa prihlásila do súťaže, aby predviedla tanec. Na začiatku to nebolo nič nečakané. Tancovali pomaly a adekvátne veku tanečnice, na čo porotca a autor šou Simon Cowell po krátkom čase stlačil červený bzučiak. Pár sa v tom momente rozbehol v rytme temperamentnej salsy, pri ktorej Nico útlu babičku Paddy vyhadzoval do vzduchu, robil s ňou piruety, rôzne otočky a komplikované akrobatické kreácie.

Foto: Britain's Got Talent

Vystúpenie vyvolávalo u divákov občah zhrozenie ale hlavne nadšenie. Podobne je to aj na youtube. Video sa rýchlo šíri na internete. 

Pár, ktorý prehlasuje, že keď sa chce, na veku nezáleží, nie je v tanci žiaden nováčik. Ukázalo sa, že už má za sebou víťazstvo spred niekoľkých rokov z podobnej španielskej televíznej relácii.

Napriek tomu budú v súťaži pokračovať. Pochybnosti o pravidlách ukončil samotný porotca a majiteľ licencie Simon Cowell, keď na Twitteri napísal, že babička: „Má 80 rokov, nechajte ju, má šancu. Diváci rozhodnú."